Turnsters Penta Winterswijk
Turnsters Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Jongste turnsters Penta Winterswijk in actie

De jongste turnsters van Penta Winterswijk hadden zaterdag 23 maart hun eerste wedstrijd in Didam. Een spannende dag, want voor de meesten was het hun allereerste wedstrijd! De meiden uitkomend in de pre-pre-instap D3 mochten als eerste. Allemaal lieten ze zien hard getraind te hebben aan de oefeningen. Hierdoor eindigden Rosalie Huetink als 11e, Tess te Kortschot 21e en Anne-Fleur Jonker 26e. Yvette Kup en Roos Damkot hadden helaas wat pech op sprong, wat hen op een 28e en 31e plek bracht.

Bij de categorie pre-pre instap D2 turnden Meys Koldeweij, Nikki te Molder, Charli Meekes en Guusje Buitink hun aller eerste echte wedstrijd. Het was een spannende, maar vooral ook een hele leuke wedstrijd. Meys eindigde in dit sterke deelnemersveld net naast het podium als 4e, zij haalde op het toestel sprong wel de hoogste score! Nikki turnde een uitstekende meerkamp en eindigde als 5e, Charli liet zich van haar beste kant zien op balk en vond zich in de uitslag terug op plek 7. Guusje had nog wat pech op brug en balk, maar mag ook super trots zijn op haar 15e plek, wat hebben deze jongste meiden het fantastisch gedaan!

Daarna was het de beurt aan de pre-instap D2. Ook hier werden mooie oefeningen geturnd. Dit bracht Fienne Onnink op een 11e plaats. Julia Kubben werd 19e en vlak daarachter kwam Anouk Jansen op plaats 20. Bij de pre-instappers D1 kwamen Fenna Hesselink, Elize Willink en Fleur Nijman in actie. Helaas moesten zij alle 3 een val incasseren, maar hebben ze ook aan iedereen laten zien hoe netjes turnen eruit ziet. Fenna had een top dag en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen, Elize eindigde net als Meys op de 4e plaats en Fleur werd keurig 7e.

De pre-instap heeft op zaterdag 11 mei hun tweede wedstrijd.

Meer berichten