WSG haalt uit

Winterswijk - Behalve op zaterdag zijn er ook schaakteams die doordeweeks hun wedstrijden spelen. Dit seizoen is het voor het eerst mogelijk zowel op zaterdag als doordeweeks in een team mee te spelen. In het doordeweekse achttal van WSG spelen zes spelers die ook in en zaterdag-team spelen, het is een mix van spelers uit het eerste, tweede en derde team. Dit team doet het heel goed in de op één na hoogste klasse.

Tot nu toe ging slechts één wedstrijd verloren en door de tweede achtereenvolgende monsterzege ligt WSG met nog één ronde te gaan zelfs op titelkoers. Evenals in de vorige ronde tegen Raalte werd ook in en tegen Borne met 7½-½ gewonnen en eerlijk gezegd viel daar weinig op af te dingen. Geen enkele speler kwam in de problemen en er had zelfs een historische 0-8 ingezeten als Henk te Brinke zich met een stuk voorsprong geen eeuwig schaak had laten zetten . Arjan van Lith, Arent Luimes, Gerard Harbers, Bert te Sligte, Han Schuurmans, Marcel Krosenbrink en Mark Burgers wonen hun partij.

In de onderlinge competitie baarde de overwinning van Oscar Wamelink op Henri Abbink opzien. Wamelink is bezig aan een prima seizoen, maar dat hij ook recordkampioen Abbink zou verslaan zullen weinigen hebben verwacht. Jochem Mullink bleef door de nederlaag van Abbink koploper.

Uitslagen competitie: Wamelink-Abbink 1-0, W.Schmeing-Kolakovic ½-½, Boogaard-Schley ½-½, Musholt-Van de Laar 1-0, Cvetkovic-Lösing ½-½, M.Schmeing-Voogd 1-0, Wolters-Labee ½-½, Deunk-Poole 0-1, Bierkämper-Eisenbart 0-1, Van Beek-Ruesink ½-½.

Meer berichten