Bestuursleden van TOEP en molen Bataaf voor het decor het van het openluchtstuk.
Bestuursleden van TOEP en molen Bataaf voor het decor het van het openluchtstuk. (Foto: Betty Wassink)

Toneelvereniging TOEP en molen Bataaf slaan handen ineen

Al langere tijd was er bij toneelvereniging TOEP uit Kotten het idee om eens ergens anders een openluchtstuk op te voeren. Decor wordt deze keer molen Bataaf.

Kotten - Thuisbasis voor de openluchtstukken van de vereniging is het bekende 'openluchttheater' het Wieber in Kotten. Een prachtige locatie, maar na het succes van het openluchtstuk ‘Dwarsliggers’ vorig jaar op een andere locatie, smaakte dit naar meer.

Molen Bataaf wilde graag eens op een bijzondere manier de molen op de kaart zetten. Al snel kwam er bij hen het idee op een openluchtstuk bij de molen op te voeren. Na een verkennend gesprek met Peter Schot, vaste regisseur van toneelvereniging TOEP, werd het voorstel voorgelegd aan de toneelvereniging. Daar werd enthousiast gereageerd op het voorstel en gezamenlijk wordt nu naar het openluchtstuk toegewerkt.

Speciaal voor het openluchtstuk is er een verhaal geschreven door Theo Soontiëns. Hij heeft het verhaal licht gebaseerd op verhalen uit het verleden. Echter is het aangevuld met zijn eigen ideeën en gaat het spel niet over de geschiedenis van molen Bataaf.

Vier voorstellingen
De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 14, zaterdag 15, vrijdag 21 en zaterdag 22 juni om 21.00 uur bij molen Bataaf. Kaarten zijn vanaf 1 april verkrijgbaar bij theater De Storm en kosten 17,50 euro. Voor meer informatie, houd www.toep.nl in de gaten.

Meer berichten