Logo en afbeelding
Logo en afbeelding (Foto: Ronnie Steijlen)

Tja, badminton, wie kent het nou niet?

Daar zit je dan , thuis, na een maagverkleining, 40 kilo lichter en van je cardioloog krijg je te horen dat je meer moet bewegen. Nu had ik al 40 jaar niks meer aan sport gedaan dus wat moet je dan, Darten? Biljarten of aan de Duivensport beginnen? Gelukkig kwam er toen een artikel in de krant over 10 x Badminton les bij ’t Pluumke’67 en Tja wie heeft er nu nog nooit een partijtje badminton gespeeld? Ik tenminste regelmatig, op de camping.

Aanmelden was zo gebeurt en zo vertrok ik in oktober voor de eerste les naar sporthal de Vlier. 2 instructeurs Willem en Hans en 4 cursisten. De een had tennis ervaring, een ander alleen maar de kennis van campingbadminton. Het werd een gezellige boel, we waren met elkaar fanatiek bezig, veel humor en we leerden er ook nog iets. Na de 10 lessen zijn we met 2 personen ook op maandagavond naar de sporthal gekomen om daar de lessen voort te zetten. Dit alles speelt nu ongeveer 14 maanden en ben nu op maandagavond in de Sporthal en op woensdagmiddag in de Vlier te vinden.

Ik voel me bij ’t Pluumke’67 prima op mijn plek, natuurlijk heb ik nog lang niet de ervaring en de kwaliteit van de al jaren lid zijnde spelers, maar ik heb het idee dat men rekening houd met ons aspiranten. Leren doe ik iedere keer weer en dat maakt het ook juist leuker. Win ik dan ook nog eens een partijtje, dan is dat natuurlijk helemaal top, al realiseer ik me wel, dat het niet aan mijn kwaliteit zal hebben gelegen maar meer aan de kwaliteiten van mijn medespelers.

Ik ben zeker van plan om nog lang door te gaan met Badminton en heb u familie, vrienden of kennissen, die ook iets meer aan beweging zouden kunnen gaan doen, probeer ze te overtuigen dat Badminton niet leeftijd gebonden is, ook voor senioren is het een prima manier om toch in beweging te blijven. Op de woensdag middag, van 16:00 uur tot 17:30 uur is het echt goed beginnen in Sporthal de Vlier en daar zouden nog best een paar mensen bij kunnen.

Ook op de genoemde maandagavond is er nog plek om te komen badmintonnen, dit dan van 20.30 tot 23.00 uur in de Sport en Turnhal Winterswijk. Op deze avond wordt er door middel van een labelsysteem voor gezorgd dat iedereen aan het spelen komt en hierdoor ontstaat er vanzelf een mengeling van spelers.
Proberen kan altijd want nu is er de mogelijkheid om tot eind juni gratis deze mooie sport uit te proberen!Mocht je niet over een badmintonracket beschikken, er zijn enkele rackets beschikbaar. Neem alleen je eigen sportkleding mee.
Voor meer informatie www.tpluumke67.nl

Graag tot ziens bij 't Pluumke'67

Geschreven uit eigen ervaring door een van de leden van 't Pluumke '67)

Meer berichten