De BeestenBenders fleuren centrum op

Winterswijk – Wie op 20 maart over de markt van Winterswijk loopt, wordt verrast door allerlei kleurrijke verschijningen. Want De BeestenBenders maken die woensdagmiddag niet alleen een opruimronde in hun felgekleurde outfits, maar geven het centrum van 'hun' dorp ook een ware make-over.

Het voorjaar is in aantocht en daarbij hoort ook de Landelijke Opschoondag op 23 maart. In aanloop naar deze dag geven de Winterswijkse dierenhelden alvast het goede voorbeeld. Vanaf 15:00u steken de teams hun handen uit de mouwen in Den Angang, waar ze samen een mooi spandoek maken. En om de vogels alvast te verwelkomen, doneert Stichting Estinea vogelhuisjes die de kinderen mogen beschilderen en ophangen. Daarna ruimen de Bende-leden het centrum op, zodat het fijn blijft voor de mensen én dieren die er wonen.

De BeestenBende is een gratis 'club', voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

Meer berichten