Wereld Parkinson Dag door ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek

In het kader van Wereld Parkinson Dag op 11 april organiseert ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek een infomarkt op zaterdag 13 april. De regio Winterswijk / Achterhoek vraagt hiermee aandacht voor het netwerk van gespecialiseerde zorgverleners, dat in deze regio sinds 2009 actief is. ParkinsonNet is een landelijk netwerk dat de kwaliteit van zorg voor mensen met Parkinson(ismen) wil verbeteren.

Het netwerk bestaat uit fysiotherapeuten/oefentherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten met specifieke expertise in de behandeling van Parkinson. Deze zorgverleners werken nauw samen met de parkinsonverpleegkundigen (in deze regio: Anoek Forkink en Mariël ten Brinke) en neurologen van onder andere Streekziekenhuis Koningin Beatrix. De therapeuten zijn werkzaam in de regio en komen zo nodig aan huis voor de behandeling.

ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek organiseert op zaterdag 13 april een infomarkt om u te informeren over wat de regionale behandelaars van ParkinsonNet mensen met Parkinson of Parkinsonismen in onze regio kunnen bieden.

U bent welkom van 10.30 tot 13.00 uur bij verpleeghuis Pronsweide. Om 11.00 uur zal Anoek Forkink, parkinsonverpleegkundige in het SKB, vertellen over medicatie bij Parkinson, en het belang ervan. Om 12.00 uur zal zij spreken over het beloop van de ziekte bij de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Er zal ruimte zijn om vragen te stellen. Ook worden plannen ontvouwd voor het opzetten van Parkinsoncafé in Winterswijk. Belangstellenden zijn welkom.

 parkinsonnet.nl

Meer berichten