Lindy Slagter tijdens de winnende proef
Lindy Slagter tijdens de winnende proef (Foto: Digishots)

Lindy en Diamonds Beau Nederlands Kampioen

Winterswijk - Op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo stond zaterdag de klasse B dressuur voor pony's op het programma. De gouden medaille ging naar Lindy Slagter met manege pony van Stal Deb, Diamond's Beau in de categorie A/B.

Lindy Slagter mocht als eerste van de dag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B noteerde ze de hoogste score van 73,222%. Dat deed de amazone met de pony Diamond’s Beau, waarmee ze pas sinds september een combinatie vormt. In de selectieproeven veroverde het duo drie keer een eerste plaats en werd daarmee kringkampioen Achterhoek Oost. Op de Gelderse Kampioenschappen bemachtigden ze opnieuw de eerste plaats.

Droom
Het was voor Lindy al een droom dat zij in Ermelo de kampioenschappen mocht meerijden. Met ruim 3 procent los van de nummer twee mocht ze de kampioenstitel mee naar huis nemen. “Het is super cool dat ik kampioen ben geworden en het ging heel erg goed. Aan het begin ging het losrijden nog niet zo heel fijn, ze schrok van de andere pony’s, maar daarna deed ze het heel goed. Het allerleukste aan Beau vind ik dat ze heel graag voor je wil werken, maar soms is ze wel een beetje schrikkerig, maar dat vertrouwen moet nog groeien.”

Meer berichten