Gebouw WUh aan de Torenstraat.
Gebouw WUh aan de Torenstraat. (Foto: Daniël Hoitink fotografie & video)

Pr week 11

Vrijwilligerspunt zoekt extra baliemedewerkers

Winterswijk - Een aantal weken geleden zijn het Vrijwilligerspunt en de Winterswijkse Uitdaging gestart met het project ANWB AutoMaatje. Wegens het succes van dit project en de vele aanmeldingen die binnen komen, wil het Vrijwilligerspunt het team uitbreiden met een extra vrijwilligerscoördinator en twee baliemedewerkers.

Het Vrijwilligerspunt is samen met andere maatschappelijke organisaties, zoals Humanitas, De Speelgoedbank en Perron 8, gevestigd in de WUh aan de Torenstraat. Verschillende verenigingen en organisaties houden hier regelmatig bijeenkomsten en vergaderingen. Ook de Buurttafel, het Vriendencafé en de clubavond van 't Stekkie vinden plaats in het WUh-gebouw. Tevens zijn er allerlei activiteiten zoals schilderen, handwerken, fotograferen etc. En dus ook ANWB AutoMaatje wordt gecoördineerd vanuit de WUh. Met AutoMaatje brengen vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten met hun eigen auto ergens naar toe. Door het succes van dit project en de vele aanmeldingen, is men op zoek naar twee extra baliemedewerkers. De baliemedewerker is onder meer gastheer/gastvrouw, ontvangt bezoekers, informeert over de activiteiten in het WUh-gebouw en bemant de telefooncentrale. Tevens beman je samen met collega's het meldpunt AutoMaatje en regel je het contact tussen chauffeur en deelnemer.

Als baliemedewerker heb je graag contact met mensen en ben je gastvrij. Je bent communicatief vaardig en kunt licht administratief doen. Als je ook nog eens één of meerdere dagdelen per week beschikbaar bent, dan komt het Vrijwilligerspunt graag met je in contact.

Vrijwilligerscoördinator WUh
Naast extra baliemedewerkers kan het Vrijwilligerspunt ook nog een extra vrijwilligerscoördinator gebruiken. Een vrijwilligerscoördinator brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Met mensen die zich als vrijwilliger melden voer je een intakegesprek en ga je samen op zoek naar passend vrijwilligerswerk. Voor organisaties die vrijwilligers zoeken plaats je vacatures en ga je op zoek naar geschikte vrijwilligers. Samen met de andere coördinatoren en vrijwilligers werk je aan de verdere ontwikkeling van het Vrijwilligerspunt.
Bent u geïnteresseerd om bij de WUh aan de slag te gaan of bent u benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. U kunt ook langs komen tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

NL Doet
Zelf steken de medewerkers van het Vrijwilligerspunt binnenkort ook de handen uit de mouwen. Op 15 en 16 maart 2019 is namelijk weer NL Doet, de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds. Op deze dagen kan iedereen vrijwilligerswerk doen in zijn/haar gemeente en zo voor een dag(deel)aan de slag voor iemand anders. Het Vrijwilligerspunt zelf gaat samen met andere vrijwilligers 16 maart wilgen snoeien bij Aardewerk De Stegge. Lijkt het u ook leuk om te komen helpen, dan bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via de website van NL Doet: https://www.nldoet.nl/klus/snoeien-wilgen. Op de website www.nldoet.nl> winterswijk staan ook de andere klussen van 15 en 16 maart. Misschien zit er wel iets voor u tussen. Voorbeelden van klusjes waarvoor nog mensen worden gezocht zijn: een terras bij de Pronsweide lenteklaar maken, dierenverblijven bij kinderboerderij De Frerikshof opknappen, klusjes in en rondom een oude boerderij aan de Boeijinkweg en bij de WUh worden cadeautasjes voor vrijwilligers van verschillende organisaties ingepakt. Er is genoeg te doen dus doe ook mee!

Vrijwilliger voor één dag
In het voorjaar en in de zomer van 2019 vinden een aantal grote evenementen in Winterswijk plaats waarbij de inzet van vrijwilligers onmisbaar zijn. Deze evenementen verwachten veel bezoekers.

Bevrijdingsconcert
Op 5 mei 2019 wordt door muziekvereniging Excelsior het Bevrijdingsconcert georganiseerd. Op een drijvend podium op het Hilgelo wordt samen met andere muziekverenigingen uit de regio en uit Duitsland een prachtig concert gegeven. Er worden veel bezoekers verwacht, niet alleen uit Winterswijk zelf, maar ook uit de regio en uit Duitsland.

SamenLoop voor Hoop
Zo'n twee maanden na het Bevrijdingsconcert zal op 6 en 7 juli 2019 de SamenLoop voor Hoop plaatsvinden bij de atletiekbaan van Archeus. De SamenLoop is een wandelestafette waarbij teams zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De SamenLoop wordt muzikaal omlijst en tijdens het weekend worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Die Zauberflöte
Het derde grote evenement dat plaats zal vinden in Winterswijk, is de voorstelling Die Zauberflöte van Stichting Het Steengroevetheater. In de week van 5 tot en met 12 augustus 2019 zal deze voorstelling worden opgevoerd in de Steengroeve in Winterswijk. De afgelopen jaren trokken de voorstellingen van het Steengroevetheater duizenden bezoekers.

Al deze evenementen worden door enthousiaste vrijwilligers georganiseerd. Zij zetten zich met elkaar in om alles in goede banen te leiden en bezoekers een bijzondere dag of avond te bezorgen. De organisatoren van alle drie de evenementen kunnen echter nog extra handen gebruiken.

Voor de evenementen wordt gezocht naar mensen die kunnen helpen met de op- en afbouw. Ook gastheren/gastvrouwen, verkeersregelaars, cateringmedewerkers en schoonmaakmedewerkers zijn onmisbaar en dus van harte welkom. Naast deze taken zijn er ook diverse ondersteunende werkzaamheden die gedaan kunnen worden. Er is altijd wel iets waar u mee kunt helpen. Het samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers toewerken naar een bijzondere dag, is niet alleen erg gezellig, maar zorgt ook voor een gevoel van saamhorigheid. Na afloop kunnen jullie met elkaar terugkijken op hopelijk een geslaagd evenement.

Informatie
Lijkt het u leuk om bij één van deze evenementen, of misschien wel meerdere, te komen helpen, dan komt men graag met u in contact. Ook als u wel wilt helpen, maar niet zo goed weet wat u precies kunt doen, dan horen de organisatoren graag van u. U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen bij het Vrijwilligerspunt, via e-mail via info@vpwinterswijk.nl of telefonisch op telefoonnummer 0543 200 026. U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Meer berichten