Special gym
Special gym (Foto: PR Penta Winterswijk)

Sporten met een beperking? Dat kan bij Penta Winterswijk

Winterswijk - Al vele jaren wordt elke donderdagavond door een groep enthousiaste kinderen en jong volwassenen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Sportzaal de Alma aan de Magnoliastraat 6 in Winterswijk gesport. De ‘special gym’ groep van Penta Winterswijk is een vast begrip in Winterswijk.

De basis van het uurtje sporten is gymnastiek, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld balspelen, trampoline of de touwen. Eigenlijk net waar de groep behoefte aan heeft. Onze leiding Rianne Huiskamp verzorgt deze lessen altijd met veel plezier en voldoening. “Een blije snuit na afloop van de training… daar doe je het allemaal voor”, aldus Rianne. Iedereen doet mee op zijn of haar niveau. Voor de een is het al een hele uitdaging over een bank te lopen, terwijl de ander al een aardig balletje in de basket gooit. Ik probeer bij iedereen toch weer te kijken hoe ik hem of haar net weer wat anders of extra’s kan laten doen.

Zelfvertrouwen

Soms durven kinderen vanwege een motorische achterstand, lichamelijke beperking of chronische aandoening niet deel te nemen aan het gymuurtje op school of aan een spelletje op straat. En dan is sporten vaak ook helemaal niet leuk. Binnen de lessen wordt er gewerkt met als basis plezier in het sporten. Door te werken aan het verbeteren van de motoriek leren de kinderen om te gaan met hun beperkingen en hun eigen mogelijkheden te ontdekken. Daarmee zal het zelfvertrouwen zeker toenemen.

Geïnteresseerden kunnen altijd een keer mee komen trainen of kijken op een donderdagavond. De les wordt gegeven van 18.00 tot 19.00 uur in Sportzaal de Alma.

Meer informatie: pentawinterswijk.nl

Meer berichten