Blockprinten Foto: PR

Wordt u een onderdeel van KunstOer?

Ratum - Al eens willen exposeren als een echte kunstenaar? Dat kan tijdens de Pinksterdagen. Het evenement KunstOer organiseert op 17 en 18 mei een tweedaagse workshop blockprinten waarvan de resultaten te bewonderen zijn op de erfgoedlocatie Sellink in Ratum.

Sellink is een grote monumentale boerderij langs de Ratumse beek. Aan de andere kant van de beek liggen de voormalige bleekvelden waar het linnen werd gebleekt dat door thuiswevers uit de omgeving werd vervaardigd.
KunstOer wil iets van de sfeer van de lange witte lappen terug laten komen door wit textiel in een andere gedaante te laten zien. Niet meterslang en ook niet liggend maar hangend en met mooie motieven bedrukt. Het is de bedoeling dat deelnemers aan de workshop, witte katoenen lappen bedrukken op instructie en inspiratie van kunstenares Nathalie Cassee. Door de maat van 2.55 m x 1.50 m is het geschikt als tafellaken.

Gedurende KunstOer, gehouden op 8, 9 en 10 juni, komen ze als een groot project bij Sellink samen te hangen, waarna ze door de deelnemers mee naar huis kunnen worden genomen. Tijdens de workshop wordt er, naast het experimenteren op papier en bedrukken op stof, ook aandacht besteed aan de geschiedenis van het katoen drukken die begon in India en in de 17de eeuw ook Nederland bereikte. Voor het meedoen aan de workshop is geen speciale ervaring nodig.

Workshop blockprinten
De prijs van de tweedaagse workshop van 10.00 tot 16.00 in de voormalige SNS bank is € 120,- inclusief al het materiaal, lunch, koffie/thee, iets lekkers, natuurlijk exposeren bij Sellink tijdens KunstOer en daarna kan het tafellaken meegenomen worden. Er is plaats voor maximaal 12 personen. Meld je snel aan,
Opgave via info@kunstoer.nl

Meer berichten