Op de foto het Maatwerkteam Achterhoek Volwassenen en het Maatwerkteam Jeugd Oost Achterhoek van. (Foto: Han van de Laar)

Siza heeft nieuw onderkomen aan Sint Elisabethgaarde

"Je eigen leven leiden. Met familie, vrienden, buren en collega's. Het klinkt heel gewoon, maar het is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je je leven leidt met een beperking, chronische ziekte of een gezinssituatie die uit balans is, bijvoorbeeld bij een vechtscheiding." Eline Klein en Kim Haverkamp van het Siza Jeugdteam lichten de werkwijze toe. Aanleiding is de officiële ingebruikname van de nieuwe kantoorruimte aan de Sint Elisabethgaarde 2A.

(door Han van de Laar)

Winterswijk – Kim: "We zitten hier eigenlijk met twee teams en in totaal zo'n negentien medewerkers. De meesten zijn echter grotendeels op pad, we gaan naar de mensen toe, bieden hulp en ondersteuning. Net zolang het nodig is. Opdrachtgever is bijna altijd de gemeente; met hen wordt ook de duur van onze ondersteuning bepaald. Voor informatie over die mogelijkheden kan men terecht bij het zorgloket van de Post aan de Balinkesstraat 4."

Siza Maatwerkteam Achterhoek Volwassenen begeleidt mensen in de leeftijd van 18 jaar en ouder die zijn doorverwezen naar zorgorganisatie Siza. Mensen met verschillende of meerdere problematieken; zoals verstandelijke beperking, autisme en andere aandoeningen. Het team is werkzaam in alle Achterhoekse gemeentes. Het Maatwerkteam Jeugd Oost Achterhoek werkt in de gemeentes Aalten, Oost Gelre en Winterswijk en begeleidt kinderen en gezinnen in het sociale domein, die doorgaans vanuit de gemeente of Jeugdbescherming zijn doorverwezen. Vaak is dan het hele gezin onderdeel van de begeleiding.

Eline: "We zien veel problemen waar kinderen de dupe van worden. Zo neemt bijvoorbeeld het aantal vechtscheidingen wel toe. We signaleren dat er veel behoefte is aan de ondersteuning. We volgen ook extra scholing om adequate hulp te kunnen bieden bij bijvoorbeeld die vechtscheidingen."

Maatwerk
Siza levert maatwerk, als het kan in de thuissituatie. Er wordt praktische gezinsondersteuning gegeven, opvoedkundige ondersteuning, ambulante gezinsbegeleiding en ook zorg binnen het onderwijs. Kortom: de medewerkers van Siza ondersteunen bij het organiseren van je leven. Siza staat voor het bevorderen van eigen regie, zelfredzaamheid en levert maatwerk omdat er veel deskundigheid is binnen de organisatie. Deze wordt ingezet waar Siza ondersteuning aanbiedt.

Kim: "Er is geen probleem dat we niet oppakken, we kijken altijd wat we kunnen doen. Dat kan ook doorverwijzen zijn, maar dan hebben we wel met elkaar alle mogelijkheden bekeken. We willen naast cliënten staan." Eline: "We nemen het probleem alleen niet over. De oplossing daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Wij helpen met mogelijkheden en bespreken welke ondersteuning je nodig hebt. Wat kun je zelf, wat kun je leren? Heb je mensen om je heen die jou kunnen helpen? Wij zijn er als jij dat nodig hebt."

Meer Info: maatwerk.achterhoek@siza.nl 088-3781824 of maatwerk.achterhoekjeugdoost@siza.nl 088- 3781835

Meer berichten