De locatie van Eigewijsjerijk aan de Schoolstraat heeft een flinke verbouwing ondergaan op de bovenverdieping. Foto: PR

BSO Eigenwijsjerijk aan Schoolstraat breidt uit

Winterswijk - Sinds enkele weken is de BSO (buitenschoolse opvang) van Eigenwijsjerijk uitgebreid. De locatie aan de Schoolstraat heeft een flinke verbouwing ondergaan op de bovenverdieping, waarmee een grote wens uitkwam. De donkere zolder, waar je het daglicht tussen het dakbeschot door naar binnen zag gluren is omgetoverd in een prachtig lichte ruimte, volledig geïsoleerd en naar de eisen en wensen van de huidige tijd, maar met de sfeer van de oude balken uit 1924.

Het oude kleuterschooltje bestaat al bijna 100 jaar. Met de verbouwing in 2013 is er een toegang gecreëerd naar de bovenverdieping middels een trap. Deze was er tot dan toe nooit geweest, terwijl er een zee aan ruimte is. Nu is er ook een geweldige nieuwe groepsruimte gecreëerd speciaal voor de oudste BSO kinderen. De kinderen van 8 jaar en ouder kunnen hier na school vertoeven. De ruimte is speciaal voor hen ingericht. De kinderen hebben hier ook aan meegeholpen en meegedacht.

De vraag welk speelmateriaal zij graag in hun nieuwe groep zouden willen hebben konden de kinderen maar moeilijk beantwoorden. Ze wisten vooral te noemen wat ze niet wilden: 'geen poppenhoek' en geen 'bouwhoek'. De nieuwe ruimte biedt veel mogelijkheden, van bakken in de mooie keuken, tot spelen met constructiemateriaal, gymmen, kunstwerken maken, proefjes doen, chillen in de hangstoelen of figuurzagen, er is van alles mogelijk. Maar bovenal is het de bedoeling dat de kinderen zich hier thuis voelen na school, dat het voelt als een warme huiselijke plek. De kinderen lopen er graag op sloffen rond en zijn samen verantwoordelijk voor hun groep. Dit vinden de kinderen erg fijn!
Naast de BSO Sterrenrijk, zijn er beneden nog twee BSO groepen: Avonturenrijk voor de kleuters en Buitenrijk voor de 6- en 7-jarigen!

Kinderdagopvang breidt ook uit
Ook de kinderdagopvang breidt uit, doordat alle groepen vrij vol zijn is er nagedacht over nieuwe mogelijkheden. Op onze locatie op het Handelscentrum start binnenkort een nieuwe groep: Wonderrijk. Hier kunnen kinderen van 0-2 jaar terecht. Er is net als op de overige kinderopvanggroepen veel aandacht voor sfeer, waarbij de groepen huiselijk worden ingericht. Een grote tafel, waar voor elk kind plaats is, neemt een centrale plaats in. Daarnaast wordt er gekozen voor duurzaam speelgoed, veel houtmateriaal, maar ook natuurmateriaal passend bij de seizoenen om te ontdekken.

Vanuit de Reggio Emilia visie krijgen de kinderen veel mogelijkheden tot ontdekken en verwonderen. Er is een ruim aanbod aan divers materiaal, waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Er wordt veel gewerkt met lichttafels, lichtjes, geluiden, voelen (van spelen met scheerschuim tot dansen door de verf of blote voetenpaden op de groepen). Kinderen maken hun eigen unieke ontwikkeling door, bij Eigenwijsjerijk worden hen volop nieuwe mogelijkheden aangeboden om te verkennen en ontdekken, maar wel ieder op eigen tempo en met zijn of haar eigen voorkeuren. De kinderen gaan ook veel naar buiten, op stap de wereld in, ook dat hoort bij het groot worden en het verruimen van je eigen mogelijkheden.

Eigenwijsjerijk bestaat in september 10 jaar, dat zal later dit jaar gevierd worden met diverse activiteiten.

Wil je eens komen kijken, neem dan contact op via 0543-538024 of kijk op eigenwijsjerijk.nl.

Meer berichten