Penta Winterswijk biedt sporten voor (ex-)hartpatiënten aan

Winterswijk - Vanaf 1 januari 2019 zijn de leden van Harten Eén onderdeel van Penta Winterswijk: Penta Harten Eén Winterswijk, Penta Harten Eén Aalten en Penta Harten Eén Lichtenvoorde. De vereniging Harten Eén kon de bestuurlijke functies allemaal niet meer ingevuld krijgen en dat maakte dat ze op zoek zijn gegaan naar een andere vereniging waar de Harten Eén leden verder zouden kunnen sporten. Die partner werd gevonden in de omni-sportvereniging Penta Winterswijk.

Beide besturen hebben in 2018 een aantal gesprekken gevoerd en daaruit werd duidelijk dat de groepen van Harten Eén prima zouden passen bij Penta Winterswijk. In een ledenvergadering van Harten Eén hebben ook de leden daar de goedkeuring voor gegeven en werd Harten Eén opgeheven en de samenwerking met Penta Winterswijk beklonken. De zwemgroep van Harten Eén en de groep in Groenlo zullen op een andere wijze verder gaan. Dit betekent dat er bij Penta Winterswijk een nieuw aanbod van Uniek sporten is. Alle groepen zijn voor (ex) hartpatiënten, waarbij er sprake is van een medische indicatie en goedkeuring van de cardioloog om mee te sporten. Dit sporten volgt na het traject bij de hartrevalidatie in het ziekenhuis.

In Winterswijk wordt gesport op maandag avond in de gymzaal van de Bargerpaske van 18-19 en 19-20 uur o.l.v. Yannick Hoornenborg en Moshe Kempe. In Lichtenvoorde wordt gesport op donderdag van 18-19 uur in sporthal Hameland o.l.v. Kim Klein Gunnewiek en in Aalten op maandagavond van 19-20 uur in de sportzaal van Schaersvoorde aan de Slingelaan o.l.v. Jorick Westerveld en Henny Navis.

Voorlichting
De regionale sportvereniging voor (ex) hartpatiënten Harten Eén is op 9 juli 1990 opgericht. De oprichting is destijds begeleid door Hart in Beweging een overkoepelend orgaan waarvan sportverenigingen voor (ex-) hartpatiënten lid konden worden. Hart in Beweging verzorgt o.a. landelijke voorlichting voor (ex-) hartpatiënten en opleidingen voor de sportleiders. Begin 2018 is de naam Hart in beweging of hart en vaatgroep veranderd in Harteraad en ook Penta Winterswijk is daar lid van geworden.

Er werd op 9 juli 1990 een regionaal samengesteld bestuur gekozen met Henk van Braak uit Winterswijk als voorzitter, Bertus Abbink uit Winterswijk als secretaris, Joop Bongers uit Groenlo als penningmeester, Jan Hoftijzer uit Aalten als 2e secretaris en Geert Andringa uit Groenlo als 2e penningmeester. De bij de vergadering aanwezige cardioloog Stevens zegt tegen de aanwezigen dat door de oprichting van "HARTEN EEN" een door hem lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan.

Fysiotherapeut Bert Mallegrom, ook betrokken bij de hartrevalidatie in het ziekenhuis, wordt de eerste sportleider bij Harten Eén. Henk Ebbers uit Groenlo is het enigste lid die al de 28-1/2 jaren dat Harten Eén heeft bestaan, lid is geweest.

Penta Winterswijk heet de nieuwe leden en nieuwe lesgevers van harte welkom en wenst een ieder nog heel veel sportuurtjes en sportplezier. En voor de lezers die denken dat hij/zij mogelijk past in één van de groepen. U bent van harte welkom een tweetal lessen mee te kijken en mee te doen alvorens te beslissen om lid te worden.

Meer berichten