Hans Ubbink in actie in zijn heren enkel spel
Hans Ubbink in actie in zijn heren enkel spel (Foto: Harry Prinsen)

Missie geslaagd voor 't Pluumke'67 team 4

Winterswijk - Insteek van deze derby is revanche op de thuiswedstrijd in de eerste competitiehelft, die met 3-5 werd verloren werd van het vijfde team van UBC uit Ulft.

Er wordt gestart met de dubbels. Daar waar de heren, Hans Ubbink en Harry Prinsen, de eerste set net verliezen, weten de dames, Annelies Joling en Els Prinsen, de eerste set net naar zich toe te trekken. In de tweede set zijn de rollen omgekeerd, dus bij beide dubbels moet de derde set de beslissing brengen. Beide partijen worden gewonnen door de Winterswijkers.

Harry speelt de eerste mannenenkel en wint de partij verrassend in drie sets, door tactisch z'n eigen spel te blijven spelen en de tegenstander niet de kans te geven het regime over te nemen. Annelies wint de eerste vrouwenenkel overtuigend in twee sets, zoals we dat van Annelies gewend zijn.

Voor een revanche is de toon gezet met een 0-4 voorsprong. Hans moet even wennen in de tweede mannenenkel aan het spel van zijn tegenstander, verliest de eerste set, komt in de tweede set goed terug, maar ziet een derde set helaas nipt aan zijn neus voorbijgaan.

Els verliest kansloos haar partij tegen de tweede Ulftse dame. Tussenstand 2-4 met nog twee gemengdubbels te gaan.

Tot frustratie van de Ulftse heer laten Harry en Annelies met een geolied mixsysteem de tegenstander alle hoeken van het veld zien. De partij wordt solide gewonnen in twee sets. Hans en Els hebben het moeilijker en ondanks een aantal verrassende returns en goed samenspel zien ze de partij in twee sets verloren gaan. Eindstand 3-5 winst voor de ploeg uit Winterswijk. Missie geslaagd.

Het derde team van 't Pluumke'67 verloor uit tegen het vierde team van UBC met 6-2

Meer berichten