De gouden jubileumviering van het dameskoor.
De gouden jubileumviering van het dameskoor. (Foto: PR)

"Dat de lofzang mag blijven klinken"

Al is de toekomst van de kerk met dreigende kerksluitingen erg onzeker, toch blijft het dameskoor van de katholiek Jacobuskerk zingen zolang ze kerkbezoekers blij kunnen maken met muziek. 'Van zingen word je blij', is het adagium van het koor. Pastores brachten hun felicitaties over. "Dat de lofzang mag blijven klinken' en of daar nog vijftig jaren bijkomen? Wie weet hoe ver we het nog schoppen."

Winterswijk - De gouden jubileumviering van het dameskoor in Winterswijk viel samen op de zondag van Driekoningen. In deze extra feestelijke kerkviering huldigde pastoor De Jong koorlid Lia Warmerdam die vanaf de oprichting op 9 januari 1969 bij het koor zingt. Ze kreeg een gouden insigne van de Nederlandse Gregoriusvereniging opgespeld door pastoor De Jong. Ze vierde naast het jubileum van het dameskoor haar eigen gouden jubileum bij het koor.

Voorzitter van de beheercommissie Johan Wolters zei dat wanneer er een koor in de kerk zingt, dit een verrijking is voor een geloofsgemeenschap. Het dameskoor zong in de jubileumviering met het herenkoor van de Jacobuskerk. Ze zongen delen van de mis van Jacob de Haan. Aan het einde van de viering sprak Theo Idink van het herenkoor de dames toe. "Sluiting van kerken dreigt. We zingen nog steeds. Er zijn dirigenten gekomen en gegaan, zo ook leden. Er zijn vriendschappen opgebouwd en als mensen bouwen en geloven in de toekomst, staat er nog veel te gebeuren."

Elk lid van het herenkoor bood aan een lid van het dameskoor een roos aan. Onder het slotlied 'U zij de Glorie', liep het dameskoor naar middenvoor in de kerk. Daar was gelegenheid om ze te feliciteren.
Aan de viering werkte mee het koperensemble uit Ellewick Duitsland. Het dameskoor staan onder leiding van Christo Illièv. Hij speelde een intermezzo van Franz Schubert op de piano.

Meer berichten