Vrijwilligers collecteren voor Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

De gemeente Winterswijk heeft voor week 6 van 4 tm 10 februari een collectevergunning afgegeven aan de NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De NCFS maakt zich sterk voor mensen met Cystic Fibrosis (CF).

Deze ziekte, ook wel taaislijmziekte genoemd, is erfelijk, chronisch en vooralsnog niet te genezen. De gemiddelde levensverwachting voor mensen met Cystic Fibrosis is 40 jaar. De NCFS behartigt de belangen van patiënten, geeft voorlichting en financiert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek waar veel geld voor nodig is en waarmee succes wordt geboekt: in 20 jaar is de levensverwachting van mensen met CF verdubbeld!

Meer dan een half miljoen mensen in Nederland zijn (ongemerkt) drager van het CF-gen en kunnen dit overdragen aan hun kinderen. Bijna elke week wordt er in Nederland een baby met CF geboren. Er zijn op dit moment ongeveer 1600 mensen met CF in Nederland, waarvan 650 kinderen.

In de week van 4 tm 10 februari collecteren 21 vrijwilligers door de gemeente Winterswijk. Met uw bijdrage kan de NCFS de patiënten van deze slopende ziekte helpen. Mist u de collectant en wilt u toch een bijdrage geven? Dan kunt u ook een gift op bankrekeningnummer NL41ABNA0472459856 t.n.v. de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting te Baarn storten.

Alvast bedankt voor uw gift!

Meer berichten