Hans Tenbergen geeft een presentatie over zijn website Oud- Winterswijk.
Hans Tenbergen geeft een presentatie over zijn website Oud- Winterswijk. (Foto: PR)

Liberale Pluim 2018 voor Hans Tenbergen

Winterswijk - Het lokaal netwerk Oost Achterhoek van de VVD heeft de Liberale Pluim uitgereikt aan Hans Tenbergen voor zijn Oud-Winterswijk. Vrijwel iedereen kent de pagina Oud-Winterswijk op internet en Facebook. Veel (oud) Winterswijkers weten de weg te vinden naar de pagina's boordevol met foto's en verhalen over ons dorp in vroeger tijden. Regelmatig worden aan de hand van foto's oude herinneringen opgehaald door diverse mensen.

Hans Tenbergen gaf tijdens de uitreiking op 27 december een korte presentatie. Deze uit de hand gelopen hobby is ooit begonnen met onderzoeken naar hoe de Markt van Winterswijk er vroeger uit gezien zou hebben. Van het één is het andere gekomen.

Tenbergen vertelt vol passie over zijn grote puzzel met betrekking tot de gebeurtenissen in oorlogsjaren. Hij is van mening dat de Winterswijkers hier te weinig van weten. Winterswijk heeft zichzelf geheel onterecht de stempel 'fout' laten opdrukken, aldus Tenbergen, die in zijn verhaal wat voorbeelden gaf hoe dit gelopen is. De VVD bedankt Tenbergen voor het werk en het op de kaart zetten van Winterswijk en feliciteert hem met de liberale pluim van 2018.

Meer berichten