V.l.n.r: Fred Koskamp, Mick Veenstra, Bernard Witte, Heike Wubbels Matthijs Scheuten en Roy Stammers vormen samen het 'Wonderlandteam'
V.l.n.r: Fred Koskamp, Mick Veenstra, Bernard Witte, Heike Wubbels Matthijs Scheuten en Roy Stammers vormen samen het 'Wonderlandteam' (Foto: Han van de Laar)

Winterswijk Wonderland: 'Vier extra sfeervolle dagen!'

"Het worden vier extra sfeervolle dagen", zegt Fred Koskamp. "Het is de vierde keer dat we dit organiseren, nu niet in één weekend, maar twee." Met Bernard Witte, Mick Veenstra, Matthijs Scheuten, Heike Wubbels en Roy Stammers vormt hij het organisatiecomité van Winterswijk Wonderland.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Heike: "Dat we voor twee weekenden hebben gekozen, heeft een reden. De Meddosestraat en Ratumsestraat wilden graag vasthouden aan hun traditie van een kerstmarkt op zondag, maar ook weer niet te dicht op Kerstmis. Toen is afgesproken om het op de zaterdagen 15 en 22 december en de zondagen 16 en 23 december te houden. De winkels zijn open en er is ook warenmarkt. Verder legt iedere straat eigen accenten en is er vermaak in kerstsfeer. Ook zijn er optredens van koren en dweilorkesten." Voor de kerstmarkt op zondag 16 december in de Meddosestraat en Ratumsestraat kunnen belangstellenden een kraampje huren om spulletjes te verkopen.

Notaristuin
Het tweede weekend concentreert Winterswijk Wonderland zich vooral op de Notaristuin. Vanaf de Hema via de Roelvinkstraat tot in de Notaristuin staan zo'n zestig kraampjes met kerstartikelen, eten en drinken, handwerken, oude ambachten et cetera. Het Weurden heeft dan tevens een kerstmarkt. Fred: "Dat Winterswijk Wonderland een succes is, blijkt wel uit tellingen van vorig jaar. Toen haalden we zo'n 35.000 bezoekers per dag."

Reserveren
Voor het reserveren van een kraampje in de Meddosestraat kan met terecht bij Galerie Objectief, in de Ratumsestraat bij Handwerkwinkel Leussink, voor het Weurden bij Smaaklokaal Simone en bij café-restaurant 't Spekende voor de Notaristuin en overige locaties. Winterswijk Wonderland is op beide zaterdagen geopend van 10.00 tot 17.00 en de zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten