Foto: PR

Kotten wint wisselbeker VVN fietscontrole

Joost Warring, nestor van afdeling Winterswijk van Veilig Verkeer Nederland, reikte dinsdagmorgen de fietscontrole-wisselbeker uit aan Lorenz de jongste leerling van basisschool Kotten.

Kotten - Meer dan 1000 fietsen zijn afgelopen weken gekeurd door de vrijwilligers van VVN-Winterswijk op de Winterswijkse basisscholen. De school met het hoogste percentage goedgekeurde fietsen, ontvangt de wisselbeker. Dit jaar had basisschool Kotten, als enigste, een 100% score; alle gekeurde fietsen waren in orde.

De leerlingen waren in opperbeste stemming toen Joost Warring bekend maakte, dat Kotten dit jaar (weer) de winnaar was. Hij benadrukte dat vooral de ouders hiervoor verantwoordelijk zijn en bedankt mogen worden door de leerlingen. Het blijkt elk jaar weer, dat de scholen in het Winterswijkse buitengebied goed scoren; Miste/Corle eindigde als tweede en Meddo en Woold als gedeeld derde. Dat zegt mogelijk iets over de betrokkenheid van de ouders bij de school.

Warring vroeg de jongste leerling van Kotten naar voren te komen, om de beker in ontvangst te nemen. Als reden voerde hij aan dat de kans groot is, dat Lorenz de beker nog eens definitief in de prijzenkast van Kotten kan zien staan, want wanneer een school voor de derde keer de wisselbeker wint, mag deze de trofee voor altijd houden.

Voor alle kinderen had de delegatie van VVN ook nog eens mandarijntjes meegenomen als traktatie, wat het feest compleet maakte.

Meer berichten