Foto: W. Meynen

Bredevoort in Kerstsfeer

Ook dit jaar is er weer een gezellige kerstmarkt op de Markt in Bredevoort. Voor de zesde keer wordt er een bijzondere Kerstmarkt georganiseerd bij de St. Joriskerk. Er heeft zich een gevarieerd aantal standhouders aangemeld voor deze sfeervolle markt.

Bredevoort - Naast een aantal plaatselijke verenigingen en instellingen die allerlei winterse artikelen aan de man proberen te brengen om zo hun verenigingskas te spekken, staan er ook particulieren en bedrijven met een gevarieerd aanbod van seizoenproducten; kerstaccessoires en -decoraties, winter-tuin artikelen, kaarten, sierraden, luxe lekkernijen, en nog veel meer. Maar ook de inwendige mens mag niet vergeten worden: erwtensoep, glühwein, hete chocolade, warme snacks en oliebollen zullen net als andere jaren volop te verkrijgen zijn.

Net als voorgaande jaren staan er op de kerstmarkt weer een aantal kramen door en voor onze eigen kerk, de Protestantse Gemeente van Bredevoort. Wij staan er onder andere met prachtige amaryllisbollen en een gebakskraam, die wij graag weer willen vullen met uw eigengemaakt gebak.

De markt en de kramen zullen in kerstsfeer ingericht zijn, met vuurkorven om je aan op te warmen. Mellow Brass zorgt voor vrolijke klanken buiten op de markt. In de St. Joriskerk zullen weer leuke miniconcerten worden verzorgd door o.a. H.A.N.S. met zang en gitaar, muziekband DeMB en het popkoor Dazzle uit Dale. Zij verzorgen een gevarieerd programma in kerstsfeer. U bent van harte welkom op 15 december vanaf ’s middags 15.00 tot ’s avonds 20.00 uur.

Buitenplaats Welgemoed in Kerstsfeer
En mocht u nog tijd over hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan het Kerstdorp op Buitenplaats Welgemoed aan de rand van Bredevoort. Dit ligt op loopafstand, maar u kunt ook gratis mee met de huifkar, die pendelt van de Kerstmarkt naar Welgemoed en weer terug, en dat is een belevenis op zich. Welgemoed is helemaal in Kerstsfeer gehuld, met verlichte kerstbomen, een vallende ster, kerststallen en kerstgroepen, Lemax- en MyVillage kerstdorpen en berglandschappen, bewegende taferelen, treintjes, etcetera. Er is een haardvuur onder de overkapping en vuurkorven in de boomgaard met diverse lichtobjecten en kerstfiguren. Bezoek Bredevoort in Kerstsfeer op 15 december aan de Prins Mauritstraat 11 tussen 16.00en 20.00 uur.

                        

Meer berichten