Sfeervolle wandeling in de omgeving van Willinkbeek en Ratumsebeek in Henxel met versnaperingen onderweg, zoals een wildhapje van de jager.                 (Foto: Betty Wassink)
Sfeervolle wandeling in de omgeving van Willinkbeek en Ratumsebeek in Henxel met versnaperingen onderweg, zoals een wildhapje van de jager. (Foto: Betty Wassink) (Foto: Betty Wassink)

Henxelse Midwinter wandeling

HENXEL – Beleef en proef de winter tijdens de Henxelse midwintertocht op zondag 16 december. Vorig jaar tijdens de eerste editie van deze wandeling genoten velen van de omgeving en entourage onderweg. Molen Bataaf is nu de startlocatie van de elf kilometer lange wandeltocht door Henxel.

Organisator Betty Wassink van Boerderijcamping Kortschot heeft een nieuwe route uitgezet. "Onze buurtschap is perfect voor zo'n zondagse wandeling van een paar uur. We hebben vijf pauzeplekken en met de Meddose Midwinterhoorngroep wordt het een echte seizoensbeleving."

Warmen bij smidsvuur
De 'olde rope', een winters drankje, de Ratumse kersttuin, een wildhapje bij de jachthut en glühwein in de wijngaard zorgen voor gezelligheid onderweg. Voor deze gelegenheid brandt ook het oude smidsvuur van de oude smederij Laar. Na afloop is er bij de molen snert uit de ketel boven het houtvuur.

Aanmelding vooraf
Opgave is mogelijk tot donderdag 13 december via campingkortschot@gmail.com of telefonisch of app: 06-39609459. Maximum aantal deelnemers is 100.

Kosten: 8,50 euro per pers., inclusief routeboekje, koffie/thee bij de start, versnaperingen onderweg en snert na afloop.

Start- en eindpunt: Molen Bataaf, Bataafseweg 20.
Vertrek: tussen 10 en 12 uur op zondag 16 december.
Afstand: 11 kilometer

Meer berichten