Kampioensteam SMD 2 met coach Jegishe Zakharian.
Kampioensteam SMD 2 met coach Jegishe Zakharian. (Foto: C. Holleman)

Jeugdtafeltennissers SMD 2 kampioen in 2e klasse.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen de directe concurrent Hutaf uit Huissen. Voorafgaand de wedstrijd had SMD 2 een voorsprong van 3 punten, maar moesten wel uit spelen tegen Hutaf en hadden dus aan 4 punten genoeg, dus de volle druk lag bij de thuisploeg in Huissen.

Winterswijk - Rik Vriesen, Sem Vriesen en Bram Schneider wisten dus wat ze moesten doen en speciaal voor deze kampioenswedstrijd was ook trainer/coach Jegishe Zakharian meegegaan. De eerste wedstrijd ging tussen Luca Goris en Rik Vriesen, Luca die tot die wedstrijd nog maar 1 wedstrijd in de hele competitie verloren had, moest toch zijn meerdere erkennen in Rik, die daarmee een hele belangrijke overwinning pakte. Echter kon Sem zijn wedstrijd niet winnen en verloor nipt. Bram was zoals het hele seizoen al in uitstekende vorm en won ook zijn eerste enkelpartij.

Het dubbelspel moest dus eigenlijk gewonnen worden door Hutaf, aangezien zij nog 6 punten moesten maken en SMD er nog maar 2 nodig had. Echter bleek dit niet het geval en ging ook het dubbelspel naar SMD, tussenstand 1-3.

Na het dubbelspel leek de uitploeg een beetje van slag en verloren 3 enkelpartijen op rij, waarmee Hutaf weer de druk bij SMD legde, die echter nog maar 1 punt nodig had voor het kampioenschap. Toen was het moment daar, Bram Schneider moest aantreden tegen Duco van Leeuwen. Bram herstelde zich na de verloren wedstrijd tegen Luca, en gaf Duco geen kans, waarmee dus het verlossende 4e punt werd behaald, en het kampioenschap en daarmee promotie naar de 1e Klasse behaald. De laatste 2 wedstrijden werden helaas wel nipt verloren, maar die deden er toch niet meer toe. Van harte gefeliciteerd jongens, klasse gedaan en succes in de 1e klasse!

Overige uitslagen
Senioren: SMD 1-ONI 3 9-1, TT Nijmegen 3-SMD 2 6-4, Westa 3-SMD 3 5-5, SMD 4-Atak 2 2-8, SMD 5-Wehl 1 6-4

Meer berichten