Oane Luisman, Julia Breitkopf, Lara Hallers en Lynn Nijland
Oane Luisman, Julia Breitkopf, Lara Hallers en Lynn Nijland (Foto: PR Penta Winterswijk)

Eerste wedstrijd tweede divisie turnsters Penta Winterswijk in Didam

In de gloednieuwe turnhal in Didam mochten op zaterdag 1 december instap N2 Oane Luisman, pupil 1 N2 Lara Hallers en pupil 2 N2 Julia Breitkopf in de eerste ronde starten. In deze wedstrijd turnden zij hun 1e voorrronde in de 2e divisie.

Voor Oane was het haar eerste wedstrijd, dus extra spannend. Oane heeft een goede 4-kamp geturnd met mooie oefeningen op rek, balk, vloer en sprong. In hetzelfde groepje turnde Lara, die vanuit de 3e divisie is gepromoveerd, een keurige wedstrijd.

In de andere baan turnde Julia. Een klein foutje op balk, verder prima geturnd. Ook op de andere 3 toestellen liet Julia zien wat ze waard is. In de einduitslag leverde dit alles het volgende op, Oane werd heel mooi 4e en Lara en Julia legden beide beslag op de 5e plek.

De tweede ronde was voor senior B turnster Lynn Nijland. Na een lange periode met een slepende voetblessure, is ze weer helemaal op de weg terug. Lynn turnde nog een aangepast programma, behalve op de brug, en bracht dit tot een uitstekend eind. Ze vond zichzelf terug op een prachtige 4e plaats.

Al met al weer een mooie wedstrijd, met wat leerpunten die we meenemen naar de volgende wedstrijd in Hengelo.

Meer berichten