Leonie Hesselink wordt toegejuichd na de winst op de sprint.
Leonie Hesselink wordt toegejuichd na de winst op de sprint. (Foto: Miss World)
Wordt Leonie Miss World?

Miss Leonie in China: sporten, dansen en keihard shinen!

Onze charmante Winterswijkse topper Leonie Hesselink, op 10 juni uitgeroepen tot Miss World Nederland, is afgereisd naar Sanya (Hainan) in China voor de Miss World verkiezing. Samen met deelneemsters uit 120 landen moet ze elke dag 'shinen' en wordt ze onderworpen aan diverse opdrachten. Exclusief voor de Winterswijkse Weekkrant doet de 26-jarige schoonheid uit Kotten verslag van haar belevenissen.

Hey Winterswijk!

We hebben de hoofdstad Haikou weer verlaten. Het was een drukke week, maar ook waren we een dagje vrij. Dit vond ik eigenlijk jammer, want ik ben liever druk, haha. We hebben veel bezienswaardigheden bezocht, veel gedanst en opnames gedaan. Maar inmiddels weer fijn in Sanya. Lekker warm weer, 30 graden en volop zon. Haikou was ook warm, maar meer bewolkt. En ik ben een zonaanbidster, dus geef mij maar Sanya!

Afgelopen donderdag heeft elke miss een belangrijk interview gehad met de jury. Of nou ja, een interview... het was meer een gesprek waarbij de jury je eigenlijk wil leren kennen en beoordelen of je geschikt bent als de nieuwe Miss World 2018. Ze kijken naar presentatie, enthousiasme, spraak, zenuwen et cetera. Kort gezegd, ik was er niet zo bang voor. Ik heb maar een beetje informeel gedaan en niet al te keurig en te nep. Konden ze wel waarderen volgens mij.

Beste sprinter
En vrijdag hadden we dan eindelijk de sportdag! Hier had ik zin in, maar eigenlijk nul verwachtingen. Drie weken niet gesport en ook nog eens heel wat topsporters in deze competitie... Maar ik was allang blij dat ik eindelijk écht mocht sporten.

We begonnen met een piepjestest. Dit kende ik nog van de middelbare school. Dit deden we tot er acht meisjes overbleven. Die moesten sprinten. De beste zes kwalificeerde zich voor de volgende ronde. Ik wilde hoe dan ook bij die eerste zes zitten, dus zette een behoorlijke sprint op. En ik ging als eerste over de streep! Maar eigenlijk iets te goed mijn best gedaan want de eerste zes mochten door. Dus dat ik won, maakte weinig uit.

Die zes moesten verspringen. Alleen de eerste plaats werd genoemd; dat was Miss Bolivia. Ik heb nog nooit in mijn leven vergesprongen, dus geen reden om te balen eigenlijk. Was best tevreden met mijn 2.84 meter. (Kan iemand mij vertellen of dit slecht is of dat het wel meevalt?) Mijn inschattingsvermogen was echter niet helemaal up to date: ik zette namelijk ruim 30 cm voor de sprong al af. Oeps!

Daarna moesten we sprinten. Dat is mijn ding. Hier moest ik mezelf weer kwalificeren. Dat deed ik, en ik kwam na twee runs in de finalesprint en die won ik. Ik was oprecht heel erg blij! Sprinten ligt met goed; ik heb er ook veel op getraind. Maar zonder mijn trainer was dit niet gelukt. Nogmaals: Tjendo van @sodabodyfit in Amsterdam: mijn dank is groot!

Zwemmen
Daarna moesten we zwemmen. Besef even dat we tussendoor niks gegeten hebben om weer op te laden. Mijn lichaam protesteerde behoorlijk. Na de piepjestest sprinten, drie keer verspringen en drie keer volle bak sprinten... én weinig slaap. En ik durf toch wel te zeggen dat ik fit naar China toe ging. Toch een behoorlijke aanslag.

Maar op de één of andere manier lukte het me toch als tweede te eindigen op de 50 meter! Maar dat betekende ook dat ik de zwemfinale moest doen. Ik voelde mezelf bijna onderuit gaan, zo flauw was ik. Pussy ben ik ook. Eindstand: toch niet flauw gevallen in het zwembad en zes geworden in de finale, inclusief kramp in de kuiten. Dat kreeg ik er ook nog bij. Beetje teleurgesteld, want als ik derde was geworden had ik de sportcompetitie gewonnen en stond ik tijdens de finaleavond direct in de top 30. Ik ben derde overall geworden. Maar ach... Het kon slechter en ik heb Nederland weer even in het nieuws gebracht. Blij mee!

Gisteren en vandaag hebben we alleen maar rehearsals gehad. Oefenen, oefenen, oefenen. Het dansen gaat goed! Ik kan inmiddels de volledige dansen allemaal goed en ik kan er óók nog eens bij lachen. Haha! Leuk feitje: de groep werd gesplitst in twee groepen. Een groep die meer dansles nodig heeft, en een groep die het goed onder de knie heeft. Deze stijve hark zat tóch bij de groep die het goed onder de knie heeft! Raar maar waar...

Bezoek
Ik ben benieuwd wat ons de rest van de week te wachten staat. Ik verwacht heel veel dansen en geen leuke uitjes meer. Ik kan in ieder geval gaan aftellen. Nog zes dagen tot de finale! Dinsdag komen mijn ouders en woensdag komt mijn vriend. Eindelijk! Ik weet niet hoe ik het overleefd heb, vier weken zonder je partner... Het was zwaar maar het is toch gelukt.

Ik ben mijn ouders en vriend ook ontzettend dankbaar dat ze helemaal hier naar Sanya komen. Dit heeft mij eigenlijk ontzettend gemotiveerd om hard te werken. Ik wil niets liever dan ze trots maken tijdens de finale. Ongeacht de uitslag ga ik keihard 'shinen' en mijn best doen. Toch wel één van de grootste podia in de wereld. Straks kan ik dat moment met hen delen! Pap, mam en Lester: jullie weten misschien niet hoe erg ik dit waardeer en ik uit het misschien te weinig, maar het doet me ontzettend veel en ben jullie ontzettend dankbaar! Tot woensdag!

Liefs,
Leonie

Meer berichten