Robert Abbink en Sandra Metaal bij ingang van de WR&PC accommodatie. "We willen er voor  zorgen, dat de slipjacht onder de vlag van WR&PC een mooie toekomst tegemoet gaat."
Robert Abbink en Sandra Metaal bij ingang van de WR&PC accommodatie. "We willen er voor zorgen, dat de slipjacht onder de vlag van WR&PC een mooie toekomst tegemoet gaat." (Foto: Betty Wassink)

Samenwerking jachtcomité en WR&PC voor behoud Slipjacht

Zaterdag 24 november vindt voor de 28ste keer de Winterswijks Slipjacht plaats. De organisatie van dit jaarlijkse jachttafereel met honden, paarden en ruiters in de Winterswijkse buitengebied heeft samenwerking gezocht met de Winterswijkse Ruiter en Ponyclub (WR&PC) met als doel dit mooie evenement te behouden voor de toekomst.

(door Betty Wassink)

WINTERSWIJK – De Slipjacht kampt met vergrijzing onder de vrijwilligers, volgens jachtcomité-voorzitter Robert Abbink. "Er was behoefte aan verjonging en de mensen van WR&PC hebben affiniteit met paarden, maar zijn tevens - net als onze huidige veldploeg - bekend met grondeigenaren. Dat draagvlak is belangrijk voor toestemming van boeren om over hun percelen te mogen gaan."

De manege aan de Steengroeveweg wordt het vaste start- en eindpunt van de slipjacht, die qua opzet niet verandert. WR&PC-voorzitter Sandra Metaal-ten Dolle: "We slaan de handen ineen om het voortbestaan van de slipjacht in Winterswijk te waarborgen. Als vereniging organiseren we onze wedstrijden vanuit de stichting Evenementen-WRPC; daar past de slipjacht ook bij. Wij willen paardensport in de volle breedte onder de aandacht brengen. Onze accommodatie staat open voor een breed publiek en we hebben enthousiaste vrijwilligers, zoals ook afgelopen winter bleek tijdens de schaatsdagen bij de manege: iedereen wil gewoon helpen." Het streven is om het jachtcomité met de verkeersregelaars en veldploeg onderdeel te maken van de de WRPC. "Dit jaar zien we als testjaar, waarin we samen sponsoren werven en kennis en ervaring delen."

Jachtvereniging Soestdijk
Als vanouds komt Jachtvereniging Soestdijk (JVS) weer met hun paarden en meute honden. "Ook zij zijn enthousiast over onze samenwerking om de slipjacht te behouden."

Zaterdag begint het schouwspel al rond 10.30 uur met de aankomst van de honden en paarden bij de manege. De start is om 12.00 uur met jachthoornblazers en de 'meet', de presentatie van de meute, waarbij wethouder Wim Elferdink aanwezig is voor de 'stirrup cup', het welkomstdrankje voor de ruiters. De route is voor 70 procent vernieuwd en gaat richting Kotten (pauzeplaats Rotmanshoeve) en vervolgens richting Brinkheurne (pauzeplaats landgoed Sieverdink).

Publiek is welkom bij de manege, langs de route en bij de stops. De organisatie verzoekt toeschouwers per fiets te bezoeken en de aanwijzingen te volgen van de verkeersregelaars.

Kijk voor route en stops hieronder. 

Meer berichten