De slagwerkgroep van Excelsior in actie, eerder dit jaar.
De slagwerkgroep van Excelsior in actie, eerder dit jaar. (Foto: Jan Tenbergen)

Slagwerkgroep Excelsior op prijzenjacht

Zondag 25 november staat al een jaar rood gemarkeerd in de agenda’s van de slagwerkers van Excelsior. Sinds begin dit jaar wordt toegewerkt naar deze datum. Het uitgebreide slagwerk instrumenten is in topconditie gebracht, er wordt meerdere keren in de week gerepeteerd.

Excelsior heeft op 20 oktober in het Groningse Doezem reeds laten horen dat ze op de goede weg zijn. De slagwerkgroep was uitgenodigd voor een optreden, omdat men in het hoge noorden geen vergelijkbare groepen kent. Het publiek in Groningen was erg onder de indruk van het optreden. Op 25 november zal blijken of optreden van de Winterswijkers ook op voldoende waardering van de professionele jury kan rekenen.

De slagwerkgroep bestaat uit 18 enthousiaste muzikanten en speelt onder leiding van Rutger Jansen de werken Exhibitions van Henk Mennens en Aboriginal dreams van Roland Barrett. Een zeer muzikaal en technisch moeilijk programma. Met dit programma wordt de veelzijdigheid van de groep onderstreept. Behalve muzikaal uitdagend is het concours ook logistiek een uitdaging. Voor het optreden zijn veel verschillende percussie instrumenten nodig. Naast de deelnemende muzikanten rijd er een ook een volle vrachtwagen mee met instrumentarium. Variërend van meerdere marimba’s en verschillende soorten trommels, tot pauken en speciale effectinstrumenten

Hoogste afdeling
Zondag 25 november reizen de slagwerkers, vergezeld van een groot aantal supporters af naar het Don Bosco theater in Heel (Limburg). Hier organiseert de Limburgse Muziekbond een groot podiumconcours voor slagwerkgroepen van verschillend muzikaal niveau. Het concoursprogramma begint met de lagere afdelingen. Met het vorderen van het programma volgen de hogere afdelingen en stijgt het muzikale niveau. Excelsior speelt in de hoogste afdeling (1e afdeling/divisie). Het optreden staat gepland op 16.30 uur. Om 18.15 volgt de bekendmaking van de prijzen. U kunt het behaalde resultaat raadplegen op de website van Excelsior https://www.excelsior-winterswijk.nl/, of via de facebookpagina van Excelsior.

Indien er een eerste prijs behaald wordt, zal dit natuurlijk gevierd worden waarbij iedereen welkom is. De slagwerkers worden om 21.30 terugverwacht in Winterswijk. Het feest wordt gevierd in de thuisbasis van Excelsior, MFA-Pelkpark in Winterswijk.

Meer berichten