Piet Mondriaan, Kleine chrysant, ca 1899, potlood waterverf en dekwit op papier. Collectie Gemeentemuseum Den Haag
Piet Mondriaan, Kleine chrysant, ca 1899, potlood waterverf en dekwit op papier. Collectie Gemeentemuseum Den Haag (Foto: )

Kinderatelier op koopzondag; het bloemenvaasje van Mondriaan

Iedere koopzondag opent het Kinderatelier op de zolder van museum Villa Mondriaan haar deuren. Op zondag 25 november worden alle kinderen tussen 11.00 en 13.00 uur weer uitgenodigd om mee te doen.

Winterswijk - Om in deze donkere tijden het huis op te fleuren, mogen kinderen deze koopzondag in museum Villa Mondriaan zelf een eigen bloemenvaas knutselen. De kleine chrysant in het schilderij van Mondriaan zou er namelijk niet zo stralend uitzien zonder de hulp van een bloemenvaasje. Ontwerp en creëer daarna je eigen bloemen om in je Mondriaanvaas mee naar huis te nemen. Zoals altijd krijgen kinderen gratis toegang tot het museum en het atelier.

Terwijl de kinderen zich vermaken met de activiteit, kunnen de volwassenen voor het gereduceerde tarief van € 7,- het museum bezoeken. De audiotour en een kop koffie of thee zijn daarbij inbegrepen.Tijd: Open Kinderatelier tussen 11.00 en 13.00 uur. Het museum is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.Locatie: Zonnebrink 4, Winterswijk Informatie: villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

Meer berichten