De fractie en steunfractie van GroenLinks voor de start van het nieuwe politieke jaar.
De fractie en steunfractie van GroenLinks voor de start van het nieuwe politieke jaar. (Foto: PR)

Meetup GroenLinks Winterswijk op donderdag 22 november; laat je stem horen

GroenLinks in de gemeenteraad van Winterswijk; en waar heb je de provincie eigenlijk voor nodig. Bijeenkomst 22 november om 20.00 uur in Grand Café Willinks, inloop vanaf 19.30 uur

Winterswijk - GroenLinks maakt het verschil in de gemeenteraad. Maar kan het nog beter of sterker volgens jou? En waar heb je eigenlijk de Provincie voor nodig? Wie hier meer over wil weten of over mee wil praten, is van harte uitgenodigd tijdens de meetup: ‘wij werken aan verandering’ op 22 november om 20.00 in Grand Café Willinks. Deze bijeenkomst staat deels in het teken van een meer groen en links Winterswijk en deels in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019.

Het programma bestaat uit twee delen:
Een GroenLinks geluid in de gemeenteraad
Sinds maart heeft GroenLinks twee zetels in de gemeenteraad van Winterswijk. GroenLinks staat voor menselijke zorg, eerlijk delen, schone economie en één samenleving. In Winterswijk staan we vooral voor een landbouw die een eenheid vormt met de natuur, de rode loper uit voor jongeren die willen werken en wonen in ons mooie dorp en zo snel mogelijk omschakelen naar minder energiegebruik en meer gebruik van schone energie. Stemmen doen we één keer per vier jaar. Maar GroenLinks is vooral een beweging van mensen die het anders willen. Daarom organiseren we regelmatig Meetups. Bijeenkomsten waar iedereen welkom is en kan zeggen wat hij/zij vindt dat er moet gebeuren. Zo krijgt jouw stem ook betekenis.

Waar hebben we de provincie eigenlijk voor nodig?
Voor de bus naar de universiteit in Enschede, de nachttrein van Arnhem naar Winterswijk, zodat je lekker kunt uitgaan en toch hier kunt wonen, meebetalen aan opknappen van het centrum. Zo zijn er meer voorbeelden. Frans Bruning, fractievoorzitter van GroenLinks in Provinciale Staten, vertelt hier meer over en beantwoordt je vragen graag. Daarnaast praten we natuurlijk over de aanstaande verkiezingen in maart 2019 en kunnen we kennis maken met een aantal kandidaten voor GroenLinks. Na die verkiezingen voor Provinciale Staten gaat het erom spannen. Houdt het huidige kabinet zijn meerderheid in de Eerste Kamer? En hoe kunnen we zorgen voor een meer GroenLinks geluid in Provinciale Staten. Want de provincie heeft meer invloed dan je denkt op jouw dagelijkse leven.

Praat mee en doe mee op donderdag 22 november. Iedereen is welkom. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten