Turnsters 4e divisie onderbouw
Turnsters 4e divisie onderbouw (Foto: PR Penta Winterswijk)

Succesvolle clubteamwedstrijden voor Penta Winterswijk

Afgelopen weekend vonden in de Sport- en turnhal van Winterswijk de clubteamwedstrijden plaats. Een spannende dag waarbij sommige turnsters van Penta Winterswijk hun eerste wedstrijd hebben geturnd. Over het algemeen was Penta Winterswijk was goed vertegenwoordigd.

Winterswijk - Penta begon deze wedstrijd met twee teams. In Penta Winterswijk 2 zaten: Marjolein Huetink, Indy Dibbets, Carlijn Klein-Goldewijk, Fenne Jansen, Loïs Lensink en Mila Hoog Antink. Penta Winterswijk 3 bestond uit: Nine Overkamp, Iris Nijman, Fenna Kruisselbrink, Kyara Kruisselbrink en Tess Betting. Met hier en daar nog wat onderdelen die de meiden een beetje spannend vonden en sommige meiden die in een hoger niveau uitkwamen hebben ze stuk voor stuk veel belovende oefeningen laten zien voor het aankomende seizoen. Penta Winterswijk 2 is 5e geworden en Penta Winterswijk 3 7e.

Op baan 2 turnde Penta Winterswijk 8: Kim Vreman, Mayke ten Hagen, Anemoon Koster, Kersti Frequin en Tess Grijsen zijn op een knappe 3e plaats terecht gekomen. Penta Winterswijk 9 bestond uit: Romyn Memelink en Dionne Konings samen met Nynke Stronks, Aliya Ligtlee en Isa Hijink zijn ze op een 5e plek geëindigd.

In wedstrijd 2 waren de junioren aan de beurt. Penta Winterswijk 14 bestaande uit: Julie Ebbers, Ilse van Waardenburg, Jonna Hulzink en Ilja Dreeyers zijn knap 3e geworden. Net daar achter op plek 4 eindigde team 15 bestaande uit: Tess van Nijkerken, Esmay Onnink, Ruth Westrum en Noor ten Dolle. Daarnaast was het in deze wedstrijd de beurt aan team 4 en team 5. Team 4: Lyndsey Smid, Demi Wiggers, Nova Jansen en Kim ten Haken. Zijn hier op een knappe 3e plaats geëindigd. Team 5 is op een 6e plaats geëindigd, dit team bestond uit: Lotte Zweerink, Lieke Wiggers en Marieke Pietersen.

Ook de onderbouw 4e divisie kwam in actie tijdens deze spannende dag. De pupillen 2 en jeugd1 meiden waren verdeeld over 2 groepen. Penta Winterswijk 12 bestond uit: Liz Hijink, Silvia van Battum, Sanne ten Pas en Nina Somers turnen dit seizoen allemaal voor het eerst in de 4e divisie. Zij hebben laten zien hoe ze de afgelopen maanden al zijn gegroeid en kunnen tevreden zijn met hun 8e plaats. Penta Winterswijk 11: Bente Rensen, Dani Hiddink en Feline Prinsen zijn op een 4e plaats geëindigd. Een podiumplek was er voor Penta Winterswijk 10, de jongste deelnemers op deze dag: Fay Tiggeloven, Sophie Pierik, Fedra de Jongh, Lindsey Sonderen, Elin Teunissen en Ismay Hupkens. Deze meiden mochten na hun wedstrijd vol trots naast een bronzen medaille ook een mooie beker in ontvangst nemen!

Daarnaast vond in Sporthal De Enk in Rotterdam de clubteamwedstrijden plaats voor de meiden die turnen in de derde divisie, supplement C. Ilse Bruggers, Anne Schutten en Derlinde Mengers mochten beginnen op de sprong. In de einduitslag vonden ze zichzelf op een 6e plaats terug. De ronde hierna mochten de dames die in supplement D turnen, hun “kunsten” laten zien. Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof en Nouk Kos begonnen op de vloer. In de einduitslag is dit team op een 10e plek terecht gekomen. Deze resultaten betekend dat dit teams niet voor de NK in aanmerking kwamen. Wel weer een mooie beleving en goede les om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. De komende weken vooral heel erg hard aan de e-score werken oftewel tenen strekken, benen recht houden en voeten bij elkaar….het mooie is dat de dames dit helemaal zelf kunnen oplossen!

Op zondag turnde Penta Winterswijk 1 bestaande uit: Diede Wiggers, Mette Esselink, Nouk Kos, Sophie Hijink, Merel Floors en Neve Smit, uitkomend in supplement E, mochten hier hun eerste 4-kamp turnen. Hier hebben de dames hun nieuwe choreografieën vol overtuiging aan het thuispubliek laten zien, 4 prima oefeningen. Een keurige wedstrijd met een heel mooi resultaat, want dit team is op een prima 2e plaats geëindigd.

Penta Winterswijk team 6 bestond uit Fay Nijweide, Eline Arink en Carine Arink. Helaas heeft Jantine Kip zich vandaag moeten afmelden. Dit team is desondanks knap 5e geworden.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan team 7 bestaande uit Lynn Schreurs, Pleun Elsinghorst en Chantal Pietersen. De meiden hebben laten zien waar ze afgelopen tijd aan hebben gewerkt en met succes. Team 7 is vandaag op een 6e plek geëindigd. De senioren, Femke ten Pas, Jikke te Winkel, Zoë Holdampf, Maud Schut en Lana Dondergoor zijn op een keurige 4e plek geëindigd.

In supplement D werd er ook geturnd door maar liefst vier eigen trainsters van Penta Winterswijk. Ashyra Riggelink, Wencke Mengers, Roxanne Geurink en Tjitske de Vries aangevuld met Marlou Veringa en Bo Duenk hebben laten zien dat je turnen nooit helemaal verleerd! Met keiharde aanmoediging en veel plezier was de zilveren medaille voor dit team. Alle meiden hebben een prima start van het seizoen gemaakt, met zelfs wat persoonlijke hoogtepunten. Ze kunnen tevreden deze wedstrijd terugkijken

Meer berichten