fietscontroleurs aan het werk
fietscontroleurs aan het werk (Foto: I. Dragt)

Veilig op de fiets naar basisschool de Bataaf

Winterswijk - Leerlingen van CBS de Bataaf in Winterswijk kwamen woensdagochtend 7 november massaal op de fiets naar school. Zij lieten hun fiets controleren tijdens de fietscontrole die de school samen met Veilig Verkeer Nederland afdeling Winterswijk organiseerde. Nu de dagen korter zijn en de kinderen ook in schemer en donker fietsen is een goede zichtbaarheid en technische staat van de fiets extra belangrijk.

De veilige fietsen kregen een ‘OK’ sticker. Waar verbetering nodig is, krijgen de leerling een controlekaart met de afgekeurde punten. Na reparatie kunnen ook die leerlingen veilig met hun fiets op pad deze herfst en winter. Door de kinderen direct te betrekken bij de fietscontrole leren zij wat belangrijk is om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Jaarlijks vallen er onder de schoolgaande jeugd veel slachtoffers in het verkeer. Technische gebreken aan de fiets of onvoldoende zichtbaarheid van de fiets vormen een deel van de oorzaken hiervan. Tijdens de fietscontrole wordt naast de reflectie en werkende verlichting, ook gekeken of het stuur en de handvatten goed vastzitten, de remmen en de bel goed werken en de trappers een stroef oppervlak hebben.

Meer berichten