Foto:

Lachen en huilen tegelijk in Filmhuis Winterswijk om Benzinho

Winterswijk - De Braziliaanse Irene is de moeder in een druk huishouden. Die drukte is afkomstig van haar vier zoons, maar ook van omstandigheden als een voortdurende verbouwing van het huis, het afronden van een studie en daar omheen cirkelende familieleden.

Daar komt ook nog een kind bij die de kans van zijn leven krijgt: Fernando wordt geselecteerd om op professioneel niveau te gaan handballe in Duitsland, ver weg van hun woonplaats Rio de Janeiro.
Benzinho (lieveling) draait vooral om Irene. Ze is de spil in een rommelig maar liefdevol gezin. Materieel heeft het gezin niet echt te klagen, de kinderen groeien niet in een krottenwijk op.
Het gaat vooral om de grote problemen en de kleine overwinningen en moeder Irene die moedig probeert alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Zij wil haar kinderen nog niet loslaten (maar moet wel), terwijl ze een lieve, maar niet altijd even actieve echtgenoot heeft en er ook nog een uit haar eigen huis gevluchte zus onderdak geeft. Huiselijke, alledaagse strubbelingen, geschetst vanuit het perspectief van moeder Irene. Een film die je laat lachen en huilen tegelijk. Fijne familie, fijne film.

Benzinho, dinsdag 13 november 18.30 en 21.00 uur, Filmhuis Winterswijk - Skopein

Meer berichten