Van links af: Patrick Meekes, Bernarda Scharenborg, Geert Beijers, Marco Beckmans, Sandra Meekes, Harrie Garritsen en Gerti van Vree. Op de foto ontbreken Bernadet Putto en Anne Korten.
Van links af: Patrick Meekes, Bernarda Scharenborg, Geert Beijers, Marco Beckmans, Sandra Meekes, Harrie Garritsen en Gerti van Vree. Op de foto ontbreken Bernadet Putto en Anne Korten. (Foto: Tanja Bouwhuis)

Kick-off SamenLoop voor Hoop Winterswijk

In Winterswijk wordt volgend jaar op 6 en 7 juli 2019 een wandelestafette gehouden waarbij lokale teams 24 uur afwisselend wandelen. Deze wandelestafette vindt dit jaar in Nederland al voor de 200ste keer succesvol plaats en wordt nu in Winterswijk voor de eerste keer georganiseerd.

Winterswijk - Tijdens de 24 uurs estafette wordt er afwisselend door 1 of 2 personen van een team gewandeld om op deze manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de genezing van kanker. Teams kunnen zich nu al aanmelden via Facebook, website of per mail. Behalve geld inzamelen, is het vooral een evenement waarbij er aandacht is voor de ziekte, met name om mensen, die door deze ziekte geveld zijn, in het zonnetje te zetten. Het gebeuren brengt een grote saamhorigheid, waarbij een lach en een traan samen vallen en het leven gevierd wordt. Een indrukwekkend moment zal de kaarsenceremonie ’s avonds zijn om dierbaren te gedenken.

Momenteel wordt één op de drie mensen getroffen door kanker en sterven er zelfs vijf mensen per uur aan deze ziekte. Vandaar dat de organisatie hier een lokaal event voor houdt om samen met de Winterswijkse gemeenschap een bijdrage te kunnen leveren aan de genezing van kanker.

Woensdag 31 oktober is de kick off voor dit alles tijdens een informatieavond. Burgemeester Joris Bengevoord en Vic Hulshof zijn ambassadeurs van de Samenloop voor Hoop Winterswijk, Bengevoord zal deze kick off symbolisch starten.

Deze open informatieavond begint om 19.30 uur in het pand van de Winterswijkse Uitdaging aan de Torenstraat 9 (het voormalige SNS-gebouw). Tijdens deze avond wordt de locatie door de organisatie kenbaar gemaakt. Ook wordt er informatie gegeven over de SalenLoop voor Hoop en het belang hiervan.

Zie ook samenloopvoorhoop.nl/Winterswijk en onze Facebookpagina.

Meer berichten