Sinds dit voorjaar is er een enthousiaste groep die samenkomt en schildert op maandag van 14.00 tot 16.00 uur in het WUh gebouw.
Sinds dit voorjaar is er een enthousiaste groep die samenkomt en schildert op maandag van 14.00 tot 16.00 uur in het WUh gebouw. (Foto: PR)

Schildersgroep, ondersteund door WUh, bekent kleur

Misschien is het velen, ondanks alle informatie van de WUh (Winterswijk Uw huis), ontgaan. Maar sinds dit voorjaar is er een enthousiaste groep die samenkomt en schildert op maandag van 14.00 tot 16.00 uur in het WUh gebouw (de oude SNS bank) aan de Torenstraat 9.

Winterswijk - Doelstelling is met elkaar in contact komen, het huis uitkomen om andere mensen te ontmoeten, onder het genoegen van een kopje koffie en met een koekje. Zoals een van de deelnemers stelt: "Het mag best gezellig zijn, ja toch?"
Daarnaast wordt er geschilderd. Niet dat er echt lesgegeven wordt. We zijn in geen enkel opzicht een concurrent voor de professionele cursussen hier in Winterswijk. Wat dan wel? Wel schilderen als een bezigheid bij het samenzijn, ieder op zijn eigen niveau. Een bezigheid die ook absoluut niet duur hoeft te zijn en die door groep van mededeelnemers met meer ervaring wordt ondersteund.

Hoe ziet die huidige groep van deelnemers er uit? 'De huidige kern bestaat uit zeven personen, waarvan een deel op de foto staat. We hebben geen voorzitter, penningmeester of secretaris; we hebben wel een nestor die een en ander probeert te regelen. Zo is er een beperkte ophaal en thuisbrengregeling. Mensen met een beperking worden thuis opgehaald voor het WUh-gebouw afgezet en na afloop ook weer thuis gebracht. Met een bijdrage van twee euro voor de koffie of thee en het gebruik van eigen schildersspullen is de locatie en deelname gratis. Als u zin hebt wacht niet te lang, de ruimte in het WUh gebouw is natuurlijk niet onbegrensd. En besef goed: u komt andere mensen tegen, u kunt u uitleven met schilderen en het is voor bijna niks.''

Voor meer informatie kan men terecht bij de WUh, 0543 - 200026 of info@winterswijkseuitdaging.nl

Meer berichten