Foto: PR

'Reünie in de Harmonie' met Crescendo en KalibeR

RATUM – Op zaterdag 27 oktober kan er voor de tweede keer als vanouds uitgegaan worden bij De Harmonie aan de Groenloseweg. De fanfare van Crescendo uit Ratum zorgt dan samen met de band KalibeR voor de beste pophits en voldoende jeugdsentiment tijdens 'Reunie in de Harmonie'.

"We gaan weer voor een luchtig popconcert zorgen en daarmee het verleden, van fantastisch stappen bij de Harmonie, voor de tweede keer herbeleven", vertelt voorzitter Anita Huls van Crescendo. "In onze jonge jaren was de Harmonie altijd bomvol, eerst op de zondag en later op de zaterdagavond. Gezellig stappen en dansen met een top 40-band, de klassieke roze bonnetjes en het letterlijk naar buiten worden 'geveegd' op het einde, om dan af te sluiten bij 't Hoekhuis. Ik weet dat dit voor veel mensen vertrouwd klinkt."

Vorig jaar november speelde het 45 koppig orkest voor de eerste keer samen met Kaliber en zangeres Meike Ubbink en werd Reúnie in de Harmonie een succes. Een geweldige ouderwetse gezellige avond met allemaal 'oude bekende gezichten'. Maar ook andere jongeren kwamen later voor een gezellige avond uit. Voor Crescendo en dhr. Van Lochem ( De Harmonie) een reden om voor een 2e editie te gaan. Dit jaar zal zangeres Muriël te Loo optreden.

De fanfare van Crescendo speelt van 20.30 tot 21.45 uur en heeft een breed repertoire, vertelt Huls: ''Van Amy Winehouse, tot aan Blöf en Queen." Vanaf 22.00 uur is het tijd voor KalibeR. ''Deze band was vroeger, toen wekelijks uitgaan bij De Harmonie nog een gewoonte was, beter bekend als Excaliber. De band is inmiddels erg populair en treed wekelijks op. In de maand september dit jaar hebben zij 23 optredens van de 30 dagen! De bandleden kijken er weer naar uit om na een jaar weer in de Harmonie te mogen optreden. Dat het ook dit jaar weer de Band KalibeR moest zijn stond buiten kijf na de geweldige samenwerking van vorig jaar. Het mooie is ook dat ze geen vaste setlist hebben en inspelen op de wensen van het publiek. Regelmatig pakken ze er ook blaasinstrumenten bij, wat de sfeer van leuke pophits alleen maar ten goede komt. Verder kiezen we er bewust voor om de avond te beginnen met ons eigen Crescendo. Zo heeft een jonger publiek de kans om alsnog later op de avond aan te schuiven en vanaf tien uur tot na middernacht te genieten van een toffe band."

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor 'Reünie in de Harmonie' zijn te koop bij fietsspeciaalzaak Oonk aan de Misterstraat 47 en bij Wiggers Keukens aan de Gasthuisstraat 35. Dit kan ook via de leden van Crescendo of door te mailen naar crescendo.penningmeester@gmail.com. Op de avond zelf zijn er aan de deur ook nog kaarten verkrijgbaar. Een toegangskaart kost 10 euro, inclusief gebruik van de garderobe. De zaal opent om 20.00 uur, waarna Crescendo om 20.30 uur begint. Vanaf 22.00 uur is het podium voor KalibeR.

Meer berichten