Logo winterswijkseweekkrant.nl


pianiste Valentina Tóth
pianiste Valentina Tóth (Foto: Theo Kwant)

Pianiste Valentina Tóth in Doopsgezind Kerkje

De jonge, maar al heel bekende en zeer getalenteerde pianiste Valentina Tóth opent de serie zondagmiddagconcerten van het seizoen 2018-2019 in het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk.

Winterswijk - Hoewel zij in Leeuwarden geboren is, verloochent zij door haar repertoirekeuze haar Hongaarse achtergrond niet. In dit soloconcert kiest zij voor Haydn, Debussy, maar bovenal voor E. von Dohnányi (Pastorale over een Hongaars Kerstlied uit Ruralia Hungarica). Valentina Tóth (1994) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar zij met grote onderscheiding afstudeerde voor haar Bachelor Piano. In 2012 kwam zij met haar debuut-cd Hungarian Horizon uit, met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály.

Naast een aantal andere onderscheidingen won zij de1e prijs en de publieksprijs op het Nationale Prinses Christina Concours in Den Haag en de 1e prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm. Zij was vanaf 2015 de vaste pianist in het populaire programma 'De Tiende van Tijl'. Al met al zal Valentina Tóth voor een prachtige muzikale middag zorgen. Er is gelegenheid om haar te ontmoeten na het concert onder het genot van een glas Hongaarse wijn.

Kaarten voor dit optreden op zondagmiddag 21 oktober (16.30-17.30 uur) zijn verkrijgbaar via De Storm of aan de deur voor 13,50 euro. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox