Samen op de duofiets.
Samen op de duofiets. (Foto: N. Mechielsen)

Else Klomps en WU samen in actie voor aanschaf van duofiets

De afgelopen maanden heeft Else Klomps zich hard gemaakt om een duofiets voor alle Winterswijkers mogelijk te maken. Uit eigen ervaring weet zij hoe veel plezier je kunt beleven aan het samen met iemand fietsen in de omgeving van Winterswijk.

Winterswijk - Met een duofiets kunnen mensen, die fysiek niet meer in staat zijn zelfstandig te fietsen, toch samen met een ander een fietstochtje maken. In Winterswijk is zo'n duofiets echter niet te huur of te leen. De organisatie van de PeGeWe fietsvierdaagse zorgde afgelopen juli dat er voor belangstellende deelnemers wel zo'n duofiets beschikbaar was. Dat werd zeer gewaardeerd. Ook werd toen duidelijk hoeveel vraag er is naar zo'n fiets.

Samen met de Winterswijkse Uitdaging heeft zij het plan bedacht om minimaal een duofiets aan te schaffen die dan door alle Winterswijkers gebruikt kan gaan worden. Duofietsen zijn echter erg kostbaar. Het bedrag van 2.500 euro dat Else won met haar derde prijs van het DELA goededoelenfonds is onvoldoende om het plan helemaal te realiseren. Daarom zijn Else en de WU op zoek naar extra sponsoren. Er kwamen al diverse reacties van ondernemers binnen, die willen helpen. Else en de WU zijn daar heel blij mee en hopen op nog meer steun om het plan daadwerkelijk te kunnen realiseren. Niet alleen financieel, maar ook als vrijwilliger kunnen mensen helpen bij de uitvoering van alle plannen.

Informatieavond
Om in contact te komen met mogelijke sponsoren en vrijwilligers is er op dinsdag 16 oktober een informatieavond om 19.30 uur bij de Winterswijkse Uitdaging (Torenstraat 9). Hier wordende plannen die er zijn rondom de duofiets ontvouwd en is men benieuwd welke ideeën andere Winterswijkers hebben. Ook komen we graag in contact met ondernemers die op welke wijze dan ook een steentje bij willen dragen, en met mensen die met een duofiets op pad willen, als gebruiker of als fietsmaatje. Immers, zonder fietsmaatje kan een gebruiker niets. Ook mensen die op andere wijze willen helpen zijn welkom, evenals andere belangstellenden.
Meer info via info@winterswijkseuitdaging.nl of bij Else Klomps 06 5706 2576.

Meer berichten