Foto: PR

Het Peuterhuis opent deuren

WINTERSWIJK – Het Peuterhuis aan de Rusthuisstraat 30 heeft op zaterdag 13 oktober de deuren geopend. Van 10.00 tot 12.00 uur krijgen ouders de gelegenheid om samen met hun kinderen een kijkje te nemen.

In Het Peuterhuis komen kinderen van 2 tot 4 jaar een of meerder halve dagen spelen. De ruimtes zijn huiselijk en sfeervol ingericht met mooie kleuren en vormen. Samen met de kinderen wordt stilgestaan bij alles wat de seizoenen bieden. Het Peuterhuis biedt kinderen een veilige, gezellige omgeving waarin ze heerlijk kunnen spelen. Ritme en regelmaat zijn belangrijke pijlers waarmee gewerkt wordt.

Vertrouwen is de basis van waaruit het jonge kind zich kan ontwikkelen. Aandacht voor de taalontwikkeling wordt door Het Peuterhuis belangrijk gevonden. Er worden veel liedjes gezongen en naar verhaaltjes geluisterd, waarbij spelenderwijs aandacht op taalontwikkeling gelegd wordt. Het in Het Peuterhuis aanwezige speelgoed is van natuurlijk materiaal.

De ochtend kent een vaste indeling die de peuters rust en houvast biedt. De kinderen en de leidster eten samen fruit en een broodmaaltijd. De producten die daarvoor gebruikt worden zijn biologisch. Buiten spelen is een belangrijk element. De tuin van Het Peuterhuis is mooi aangelegd met gras en bloemen en natuurlijk een fijne grote zandbak. Buiten zijn er fietsjes en stepjes.

De kinderen bakken iedere week samen met de leidster zelf het brood. De peuters helpen bij het kneden van het deeg. De geur van het bakken van het brood geeft veel warmte en gezelligheid. Een kindje kan vanaf 12 maanden worden aangemeld bij Het Peuterhuis. Het Peuterhuis is een onderdeel van de Stichting Welzijn Winterswijk. De leidsters van Het Peuterhuis vertellen. geïnteresseerden graag mee. facebook.com/HetPeuterhuis.

Meer berichten