Foto: PR

Achterhoekse ondernemers bouwen airbnb voor campers

De twee Achterhoekse ondernemers Berry Helming en Mark Mink hebben vrijdag 1 oktober het startsein gegeven voor een nieuw online platform genaamd GoSharing. Een online platform waarbij particulieren direct onderling campers kunnen verhuren.

Regio - Uber het grootste taxibedrijf ter wereld, bezit zelf geen enkele taxi. Airbnb, de website waar je accommodaties kunt huren, heeft geen eigen kamers. De kracht van deze bedrijven is hun digitaal platform waar ze vraag en aanbod bij elkaar brengen. Tevens weten deze bedrijven op een slimme manier een grote groep gebruikers en aanbieders aan zich te binden.

Het reizen met een camper is een populaire vakantiebestemming. De gemiddelde camper staat echter 90% van de tijd stil, aldus Mark Mink. De ondernemers spelen met GoSharing in op de stijgende vraag naar de huur en verhuur van campers. Vandaag de dag raakt de deeleconomie steeds meer ingeburgerd. Hierdoor voelen particulieren steeds meer de behoefte campers te huren én te verhuren aan andere privépersonen.

Crowdfunding
Voor de financiering kiest GoSharing voor innovatieve alternatieve vormen. Het doelbedrag voor de realisatie van het platform brachten de ondernemers in slechts drie maanden via crowdfunding bijeen. Met dit bedrag werd de bouw en opstart gerealiseerd. Innovaties zijn niet alleen terug te zien in de financiering, maar in alle keuzes die de ondernemers maken.

Naar verwachting groeit de campermarkt in de periode 2016-2021 met 100%. De camper is populair en de Europese infrastructuur is hierop ingericht. Sinds 2017 staan er al meer dan 100.000 campers op Nederlands kenteken. Het GoSharing platform zorgt ervoor dat de eigenaren zonder risico hun camper kunnen verhuren. Bijkomend voordeel is het behalen van een mooi rendement op hun investering.

Platform online
In de aanwezigheid van de investeerders en direct betrokkenen is het platform www.gosharingeurope.com per 1 oktober online gegaan. Campereigenaren kunnen hun camper aanbieden en biedt het platform de mogelijkheid om campers te huren van andere campereigenaren. Door een schakel uit de keten te halen, is het voor de campereigenaar interessant om iets bij te verdienen en kan de huurder een stuk goedkoper op vakantie.

Beide ondernemers hebben een internationale ambitie. Voor nu is de applicatie alleen voor de Nederlandse markt ingericht, zo besluit Helming.

gosharingeurope.com

Meer berichten