Marion en Gerard Collin bij de zwemvijver met op de achtergrond de sauna.  foto Lineke Voltman
Marion en Gerard Collin bij de zwemvijver met op de achtergrond de sauna. foto Lineke Voltman (Foto: )

Zomer in Winterswijk: rust en wellness op camping Stoltenborg

Campinggasten die met een schepnet algen uit de natuurlijke zwemvijver vissen... Dat kun je tegen komen als je camping Stoltenborg in Meddo bezoekt, twee gasten hebben hun netje al aardig vol, met dit warme weer wil de alg wel groeien. Volgens eigenaren Gerard en Marion Collin is het voor sommige gasten een rustgevende bezigheid. "Ze willen in het water iets te doen hebben en zo zijn ze lekker bezig."

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - Wellness camping en bed & breakfast Stoltenborg is gelegen aan de Geldereschweg 67a in Meddo. Gerard en Marion hebben vijf jaar gelede besloten een camping te beginnen op de 1 ha. grond bij hun boerderij. Gerard: "We zijn zelf fervente kampeerders en het leek ons een goed idee om zelf een camping te beginnen. We hebben ons aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie (SVR) en dat zorgde meteen voor een bepaald publiek. We hebben veel gasten die elk jaar meerdere keren komen, vaak ook even voor hun eigenlijke vakantie begint, om te onthaasten."

Stichting PAN

Gerard en Marion zijn vijf jaar geleden in contact gekomen met de Stichting Particulier Agrarisch Natuurbeheer (PAN), die het ontwerp en de uitvoering van de camping voor haar rekening heeft genomen. Marion: "Er is bewust gekozen voor inheemse plantensoorten, in alle hagen staan 26 verschillende soorten. Wat betreft de wellness is er een sauna en de al genoemde zwemvijver. Verder hebben we een moestuin waar de gasten vrij gebruik van kunnen maken. En als ze een keer niet zelf willen koken zorgen wij voor een diner via restaurant Spiekerman in Meddo, ze hoeven het alleen maar op te eten, afwassen doen wij." Daarnaast zorgt Gerard elke zondagochtend voor vers geperst sinaasappelsap voor alle gasten en eieren liggen klaar om meegenomen te worden." Onder wellness verstaan de eigenaren ook de rust die op de camping heerst. "Dat zoeken onze gasten bewust op." In verband met de aanwezigheid van een sauna is het op een klein stukje terras bij de zwemvijver toegestaan om bloot te lopen. Marion: "Saunagangers moeten de gelegenheid hebben van de vijver gebruik te maken maar we zijn beslist geen naturistencamping, op het overige terrein wordt naakt lopen niet toegestaan."

Gerard en Marion hebben hun eigen terras met uitzicht op de vijver. Gerard: "Voor mij is het het mooiste als we 's avonds hier zitten en we horen de glazen van de campinggasten klinken. Dan geniet ik volop."

www.wellness-camping-stoltenborg.nl

Meer berichten