Fleur Lukassen-Mengerink heeft met veel enthousiasme Café de Boemel overgenomen. Foto: Han van de Laar
Fleur Lukassen-Mengerink heeft met veel enthousiasme Café de Boemel overgenomen. Foto: Han van de Laar (Foto: )

'Van waakvlammetje naar groot vuur'

Han van de Laar

Fleur eigenaresse café de Boemel

"Vanaf april 2018 ben ik de eigenaresse van café De Boemel. Eerst was het mijn stamkroeg. Toen ging ik er werken en inmiddels heb ik het café van de vorige eigenaar overgenomen." Met gepaste trots vertelt Fleur Lukassen-Mengerink (28) hoe het allemaal zo is gekomen.

Winterswijk - "Ik kom hier zo'n beetje vanaf 2010. Twee eigenaren geleden heeft De Boemel nog even De Wissel geheten. Toen de voorlaatste eigenaar het café overnam, bleef ik er nog steeds vaak komen met mijn vriendin. Die ging er al snel werken en al gauw werkte ik er ook een paar uurtjes in de week. Dat was erg leuk. Meer uren was niet mogelijk want ik had ook nog een fulltime baan bij een drogisterij. Vervolgens ben ik in een kledingboetiek gaan werken. Mijn contract werd echter niet verlengd, omdat ik zwanger was.

De toenmalige eigenaar van de Boemel wilde mij, ondanks dat ik toen al 16 weken zwanger was, toch graag weer aan het werk hebben. Dat heb ik gedaan tot aan de vijfendertigste week. In augustus is onze dochter Fennah geboren en in november werkte ik weer op de vrijdagen en zaterdagen tot circa 22.00 uur. Al snel kwamen er meer uurtjes bij. Samen met mijn man Nico en goede opvang konden we het allemaal regelen.

In januari 2018 hoorde ik dat het café te koop stond en ik was benieuwd onder wie ik zou komen te werken. Nico keek mij eens aan en zei: 'Fleur, kijk eens of het wat voor jouw is, anders krijg je er je hele leven spijt van. Als je erover hebt nagedacht, kun je alsnog beslissen wat je doet.' Ook mijn vriendinnen zeiden: 'Je bent niet iemand om hele dagen thuis te zitten'. Het waakvlammetje werd een groot vuur en vanaf april was het dus zover."

Fleur doet het café niet alleen. Ze heeft in zwager Tijmen een fulltime topkracht en daarnaast werken er nog enkele parttimers. Ze vindt privé en werk goed te regelen. "Nico, die overigens niet in het café werkt, is een ijzersterke partner en samen gaan we hiervoor."

Dagelijks geopend

De Boemel is zeven dagen in de week geopend vanaf 14.00 tot 02.00 uur en op zaterdag vanaf 12.00 uur. Fleur wil dat er weer vaker rockbandjes spelen. In ieder geval kan dat zes keer per jaar en bij bijzondere evenementen zoals Koningsdag en Volksfeest. Ook wordt de Formule 1 race door een vast publiek gevolgd. Er doen zo'n dertig mensen mee aan de poule en de winnaar ontvangt een wisselbeker. Ook voetballen en darts worden, meestal zonder tv-geluid, gevolgd. In de regel staat er lekkere rockmuziek op, dat past het beste bij de Boemel.

Volksfeest

Met Volksfeest wordt er weer als vanouds geknald. Onder het motto 'Spoorstraat Rocks' treden er op het buitenpodium vijf bands op. Turn it up en Transfuse spelen op de vrijdagavond en op zaterdag begint de eerste band om 16.00 uur, 's avonds gevolgd door Stainless en Morning View.

Voor meer info zie ook Facebook: Café de Boemel.

Meer berichten