Gea Tolkamp neemt even een rustpauze voor de foto in haar prachtige tuin. Foto: Lineke Voltman
Gea Tolkamp neemt even een rustpauze voor de foto in haar prachtige tuin. Foto: Lineke Voltman

Gastvrij genieten in theetuin De Wacht

Tijdens een fiets- of wandeltocht is het heerlijk uitrusten in theetuin De Wacht van Gea en Bert Tolkamp aan de Meenkmolenweg 6 in Corle. Met een kopje thee of koffie kun je even bijkomen en genieten van de bloemrijke tuin. Op aanraden van de VVV ben ik een kijkje gaan nemen.

(door Lineke Voltman)

Corle - Vijf jaar geleden stonden Gea en Bert voor de keuze wat te doen met het deel van de tuin waar tot dan de speeltoestellen van de kinderen hadden gestaan. Gea: "Ik had twee opties óf een atelier bouwen óf een theetuin beginnen en het is het laatste geworden. Het schilderen doe ik in een atelier in Bredevoort en dat bevalt goed. Vanaf het begin liep de theetuin goed en er komen steeds meer gasten, mond-tot-mond reclame doet zijn werk."

De theetuin is volledig zelfbediening, Volgens Gea geeft dat een huiselijke sfeer. "Er is natuurlijk altijd iemand aanwezig om te helpen en op drukke dagen is dat ook nodig. Je kunt kiezen uit verschillende soorten thee, koffie, frisdranken en boerenijs. Daarnaast bak ik alle taarten zelf met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin. Er zijn dagen dat ik wel zes taarten maak afhankelijk van de drukte. Gasten noteren in een schriftje wat ze gebruiken en deponeren het geld in een kistje." Op de vraag of hier wel eens misbruik van gemaakt wordt, antwoordt Gea negatief. "Ik heb dit nog niet meegemaakt, soms komen gasten later nog geld brengen omdat ze niet genoeg bij zich hadden."

Fietsknooppunt
Er zijn in de theetuin verschillende plekken om even lekker te zitten, onder de veranda of in de zitjes, die zijn verspreid over de prachtig aangelegde tuin, uitkijkend op de vijver. Bij slecht weer is er de deel, hier worden ook groepen (op afspraak) ontvangen voor bv. een lunch of hightea. De theetuin ligt vlak bij fietsknooppunt 18 en ook de wandelroute door het Nationaal Lindenarboretum is vlakbij (200 meter).

In de tuin zitten twee dames uit Aalten lekker te genieten van hun drankje. "We komen hier bijna iedere week om even te genieten van de rust en de tuin. De uitvinding theetuin vinden wij fantastisch: eenvoudig en dat spreekt ons juist zo aan. Theetuin De Wacht is echt niet de enige theetuin die we bezoeken..."

Vorig jaar is theetuin De Wacht beoordeeld door een recensent van Tripadvisor, die zeer lovend was. Een citaat: 'We hebben veel theetuinen bezocht, in binnen- en buitenland, maar dit hoort nu bij onze toppers!'

theetuindewacht.nl

Meer berichten