Burgemeester Joris Bengevoord deelt ijsjes uit aan de ouderen.
Burgemeester Joris Bengevoord deelt ijsjes uit aan de ouderen. (Foto: Lineke Voltman )

Koele traktatie voor Winterswijk ouderen

Winterswijk - Alle bewoners van de zorgcentra en cliënten van de dagbesteding in Winterswijk kregen vrijdag ter verkoeling bij dit tropische weer een ijsje aangeboden van de gemeente. Burgemeester Bengevoord en de wethouders Ilse Saris en Wim Aalderink deelden de eerste ijsjes uit bij De Berkhof.

Het werd een geslaagde actie, zo laat de gemeente Winterswijk op haar facebook weten. ,,We zijn er in goede en slechte tijden,'' lacht burgemeester Bengevoord terwijl hij weer een ijsje uitdeelt. ,,Juist in deze extreme zomerse periode moeten we een beetje op elkaar letten. Ik hoop dat dit ijsje een koel hart onder de riem is,'' en hij loopt met een doos ijsjes door.

Wethouder Saris benadrukt dat iedereen voldoende moet drinken, rusten en luchtige kleding aan. ,,Zo'n ijsje is dan een lekkere traktatie. Maar het zit hem vooral in de dingen die we eigenlijk allemaal wel weten. Luchtig kleding, verkoeling zoeken waar het kan en voldoende drinken en rusten.''

Wethouder Aalderink als gaat een ware ijscoventer van bewoner naar bewoner. ,,Dit is toch hartstikke leuk. De mensen zijn blij dat we komen en wij zijn blij dit voor hen te kunnen doen. Laten we hopen dat het deze zomer ook nog weer afkoelt dan kijken we met z'n allen terug op een goed verlopen actie.''

''In totaal hebben we 447 ijsjes besteld bij de groothandel'', aldus Hans Onstenk, projectmanager facilitaire dienst bij Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. De ouderen lieten zich deze koele verrassing goed smaken. 

(bron: Facebook Gemeente Winterswijk)

Meer berichten