Inpakken, sorteren post voor Penta Winterswijk in WUh-gebouw.
Inpakken, sorteren post voor Penta Winterswijk in WUh-gebouw. (Foto: PR)

Personele ontwikkelingen Vrijwilligerspunt verloopt stormachtig

Je horizon verbreden in Winterswijk? Vrijwilligerswerk biedt kansen! verantwoordelijkheid en kunt jouw zelfvertrouwen vergroten, je maakt kennis met Winterswijk en haar bewoners, je krijgt en geeft waardering, je doet inspiratie op, je zet je creativiteit in, je leert vaak iets nieuws, je doet werk- en levenservaring op.

Het kan handig zijn om vrijwilligerswerk op jouw of jouw CV en LinkedIn-profiel te vermelden. Vrijwilligerswerk kan een zinvolle tussenstap zijn naar betaald werk. Het Vrijwilligerspunt Winterswijk is er voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. Deze gegevens blijken overduidelijk uit de ontwikkelingen binnen het Vrijwilligerspunt. 

Bij de start van het Vrijwilligerspunt januari 2017 waren er twee personen actief binnen het VP. In januari 2018 waren het er drie. Wellicht vooral door een krantenartikel over de ontwikkelingen binnen het VP Winterswijk heeft de afgelopen weken geleid tot een heuse stormloop voor een vrijwilligersfunctie binnen het Vrijwilligerspunt. Na de vakantie zal men, zoals het er nu naar uitziet, beschikken over een twintigtal medewerkers.

Tien personen zullen één of meerdere dagdelen de balie bemensen. Ook kunnen deze medewerkers actief ingezet worden bij de ontwikkeling van burgerinitiatieven, waardoor de activiteiten die binnen het WUh ook uitgebreid kunnen worden. Vooral de schilders- en handwerkgroep kunnen hierdoor meer aandacht krijgen. Werd er tot op heden alleen traditioneel gehandwerkt, breien en haken, in de loop van september komt hier o.a. sieraden maken bij. Ook wat betreft de coördinatoren zijn de ontwikkelingen bijzonder positief. In januari was er één coördinator, vanaf september zullen vier personen deze taak op zich nemen.

Coördinator
Een coördinator begeleidt een vrijwilliger zie zich aanmeldt naar vrijwilligerswerk. Hij/zij zorgt er voor dat de vrijwilliger die zich aanmeldt op de juiste plek terecht komt. Vaak komt het namelijk voor dat een vrijwilliger zich voor een bepaalde job meldt, na het intakegesprek blijkt dan vaak dat een andere taak zijn of haar voorkeur blijkt te hebben. Naast al deze "normale" werkzaamheden zullen ook intern de zaken uitgewerkt kunnen worden. Zo zal er gewerkt worden aan een handboek en een database. Daarnaast zullen er meer vrijwilligersorganisaties door het Vrijwilligerspunt bezocht gaan worden.

Voorlopig is het echter eerst vakantietijd. Het vrijwilligerspunt is van 30 juli t/m 17 augustus gesloten. Vanaf 20 augustus worden de diverse plekken werkplekken weer bemenst. Inloopspreekuur is er van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Zoek je vrijwilligerswerk bezoek dan de site vpwinterswijk.nl, mailen kan ook info@vpwinterswijk.nl of bel 0543-200026.

Meer berichten