Pluckermuzikanten
Pluckermuzikanten (Foto: Onbekend)

Dinxperwick Swingt op 24 augustus

Een première vindt plaats op vrijdag 24 augustus in Suderwick en Dinxperlo. Voor de eerste keer zal het evenement Dinxperwick Swingt plaatsvinden op deze dag - georganiseerd door het burgerinitiatief Dinxperwick. In negen verschillende locaties treden elf bands en individuele muzikanten op in Dinxperlo en Suderwick - met gratis toegang.

De voorbereidingen voor het grensoverschrijdende festiviteit zijn sinds enkele weken in volle gang en zijn al redelijk ver gevorderd. Het festival gaat op 24 augustus van start om 17:00 uur op de markt in Dinxperlo met de Pluckermuzikanten, de trekzak en harmonicagroep uit Dinxperlo.

Na de opening van het festival om 18:00 uur treedt om 18:15 het Shanty- Chor Marinekameradschaft uit Bocholt op. Ook op het dorpsplein in Suderwick is er op 24 augustus van 19:00 tot 21:00 live muziek te horen. Afwisselend spelen daar de Pop-Rock band Foreign Affairs en de band van de muziekschool uit Bocholt & Isselburg, Six’n one beat. In de St. Michaelskerk in Suderwick kunnen geïnteresseerden organist Hennie Scheffer horen.

De Posaunenchor Suderwick speelt van 19:00 tot 19:20 in de dorpskerk in Suderwick, van 19:45 tot 20:05 inde St.Michaelskerk in Suderwick en van 20:30 tot 20:50 in de evangelische kerk in Suderwick. In het Dinxperlose restaurant ’t Wellink, Aaltenseweg 73, zal saxofonist Hendrik en de Onwies-Coverband tussen 16:00 en 23:00 voor stemming zorgen.

In het Kulturhus in Dinxperlo speelt vanaf 20:30 de Coverband Beatlefabriek en in café LEF, kerkstraat 3a Dinxperlo, speelt vanaf 21:30 DJ- Lady Virea.

Echter rockers kunnen vanaf 21:00 terecht in Dinxperlo bij Old Dutch, Maurits Prinsstraat 28, waar vanaf 20:30 Braingate optreed. De band uit Isselburg onder andere hun liedjes van hun nieuwe CV “I’m standing tall” waarmee zij aan de finale van de Duitse Rock en Pop prijs deelgenomen heeft. ‘We zijn blij dat het ons gelukt is zo veel muzikanten naar Dinxperlo en Suderwick te halen en het hele dorp Dinxperwick van muziek te voorzien’ zegt Werner Brand, voorzitter van het Duits- Nederlandse Burgerinitiatief Dinxperwick.

Meer berichten