Drie avonden 'preuven' bij gerenommeerde Winterswijkse horecazaken onder de Jacobstoren aan de noordzijde van de Markt
Drie avonden 'preuven' bij gerenommeerde Winterswijkse horecazaken onder de Jacobstoren aan de noordzijde van de Markt (Foto: Preuverie winterswijk)

Culinair genieten op 29ste Preuverie

Wat is er mooier dan op een zomerse avond te genieten van allerlei lekkere hapjes met daarbij een goed glas wijn of bier en dat allemaal in een gezellige ambiance? Dat is de insteek van de Preuverie, die gehouden wordt van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 juli, telkens van 17.00 tot 24.00 uur.

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - Ronald Sasbrink Harkema is een van de organisatoren van de 29ste editie van dit smulfestijn. "In het begin hadden we veel deelnemers, later verdwenen er een paar en sinds vijf jaar zijn we met een vaste groep van zeven horecaondernemers, die nog steeds met veel plezier al het werk verrichten om zowel Winterswijkers als toeristen een mooie culinaire avond te bezorgen", aldus Sasbrink Harkema. "De plastic borden zijn inmiddels vervangen door servies, de gerechten zijn verfijnder en we hebben veel meer zitplaatsen. De laatste vijf jaar wordt de Preuverie alleen aan de noordzijde van de Markt gehouden en dat bevalt prima. Nieuwe deelnemer dit jaar is VanStreek, die komt in de plaats van Gusto."

Ook nieuw is bierbrouwerij Wentersch die zijn bieren op de Preuverie gaat promote. Maar ook Hertog Karel van Gelre en de Strandlodge verkopen bieren, die gebrouwen zijn door Wentersch. "Dit jaar hebben we de tenten aan elkaar gekoppeld zonder tussenschotten, zodat een grote ruimte ontstaat en we contact met elkaar kunnen hebben."

Happy Hour
Elke avond begint om 17.00 uur met een happy hour, dan zijn de gerechten voor de helft van de prijs en dat trekt meteen veel bezoekers. Live muziek is er ook: op woensdag en vrijdag treedt Kangming Ling op en donderdag is het de beurt aan Empty Bottles.

Op de vraag of het geen tijd wordt na 29 jaar met iets nieuws te komen, aarzelt Sasbrink Harkema even. "De meningen daarover zijn verdeeld. Maar de deelnemers van nu zijn het er over eens dat er voldoende andere festiviteiten zijn in Winterswijk zoals het foodtruckfestival, de braderie en de restantenmarkt. Voor elk is er wat wils en wij zijn van mening dat de Preuverie een mooie aanvulling is. We trekken nog steeds veel bezoekers, zowel Winterswijkers als toeristen en natuurlijk Duitse gasten.''

De gerechten worden betaald met munten, die te koop zijn voor 2,50 euro. "Voor 2 munten kun je al heel mooie gerechtjes proeven."

Deelnemers
Deelnemende bedrijven zijn: Strandlodge, Hertog Karel van Gelre, VanStreek, De Stegge, De Revolutie, Culinair Concept en de Gallery tapas en wijnen.

preuverie.com

Meer berichten