Leonie Hesselink, de gekroonde Miss World Nederland, poseert bij haar ouderlijk huis in Kotten.
Leonie Hesselink, de gekroonde Miss World Nederland, poseert bij haar ouderlijk huis in Kotten. (Foto: Han van de Laar)

'Dit had ik echt nooit durven dromen!'

"Op een plaatsje bij de top vijf had ik wel een beetje gehoopt, maar dat ik eerste zou worden, had ik echt nooit durven dromen! Ik was dan ook erg blij en tegelijk verbouwereerd," zegt Leonie Hesselink (25) uit Kotten. "Toen ik op de stoel zat en de kroon op kreeg, zag ik alleen nog maar mijn vader die zo dichtbij mogelijk op de catwalk lag om foto's en filmpjes te maken.''

(door Han van de Laar)

Kotten - Ook de ouders Henk en Rita waren ontzettend blij. Rita: "Het was sowieso al een leuke avond met een vol programma. Toen ze de top drie bekend gingen maken, had ik mijn fototoestel bij de nummer twee al weg gedaan. Ik dacht niet dat Leonie nog zou gaan winnen." Vader Henk bleef ondertussen wel fotograferen en filmen en stond tegelijk te juichen.

Oma, ouders, vriendinnen en de oudere zus van Leonie waren met zijn negenen in een busje naar Amsterdam gegaan. De jongere zus Daniëlle was niet mee, maar had deze uitslag niet verwacht. "Ik lag al te slapen toen ze me belden, maar ik vind het natuurlijk allemaal erg leuk en zeer bijzonder." In Nederland waren er 200 deelnemers in de voorronden. Op de finaleavond in zaal De Koning Party & Events, waren er zestien kanshebbers met de Kottense Leonie als trotse winnares. Onderdelen waarop ze onder meer werd beoordeeld: dans, speechen, schoonheid en persoonlijkheid. Alle 'Missen' uit 120 landen gaan naar de grote finale. Die vindt dit jaar op 8 december plaats in de Chinese badplaats Sanya.

Filipijnen
Leonie: "Wat ik erg mooi vind, is dat Miss World ook aan goede doelen doet. Met de Nederlandse top drie gaan we naar de Filipijnen en zorgen dat er een school komt voor kinderen in een gebied waar ze geen of slecht onderwijs krijgen. Verder doe ik nu al modellenwerk en hoop dat dit nog meer gaat worden. Ook zou ik graag willen gaan presenteren voor de tv."

Haar eerste kans kreeg ze meteen in het weekend van de Zwarte Cross. Leonie ging namelijk op stap met een cameraman voor Aladna-FM, de lokale omroep van Aalten, om opnames te maken. "Wat dat betreft, kan ik best wel een manager gebruiken, die mij hierin kan bijstaan. Bijvoorbeeld met het bijhouden van de sociale media en het plannen van afspraken. Begin september hoop ik af te studeren in Bedrijfskunde aan Saxion in Enschede. Dan kan ik me fulltime richten op de mogelijkheden die deze titel geeft. Daar verheug ik me nu al op. Ik ga dan ook eerst maar eens kijken wat er allemaal op me afkomt."

Volksfeest
Burgemeester Joris Bengevoord heeft Leonie uitgenodigd om op de vrijdagochtend van het Volksfeest plaats te nemen op de gastentribune bij het corso. "Dat vind ik leuk, want ik blijf wel de nuchtere Achterhoekse hoor", zegt ze stralend. "En Volksfeest ga ik ook lekker vieren, daar heb ik nu al erg veel zin in!"

Meer berichten