Rogier Pelgrim
Rogier Pelgrim (Foto: Elke Bergwerff)

Muziekmiddag met Rogier Pelgrim

Alweer zes jaar geleden in 2012 kreeg Rogier Pelgrim veel bekendheid toen hij de Grote Prijs van Nederland won, datzelfde jaar stond hij in de finale van het succesvolle televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Zijn recente album ‘Birds and Busy people’ kreeg gestalte tijdens een lange wandeling onderweg naar Santiago De Compostella.

Rogier deed zijn achternaam eer aan en liep 450 kilometer van de oude pelgrimsroute. Hij vertelt daar over: “Als je een aantal weken achter elkaar niets anders doet dan lopen dan heb je genoeg tijd om na te denken. Even geen mail, geen agenda en geen social media. Het is een prima medicijn tegen stress. Je zintuigen maken een soort ontwikkeling door. Plotseling komt alles veel intenser binnen. Ik weet nog dat ik onderweg mijn ogen dicht deed en luisterde naar het zingen van de vogels”.Hij schreef voor deze cd 10 persoonlijk getinte nummers. Het nummer ‘Young Heart’ schreef hij samen met BLØF voorman Paskal Jakobsen. ‘Festival info’ over zijn laatste cd:‘Op Birds and Busy People laat Rogier Pelgrim niet alleen horen waarvoor hij staat, maar ook dat hij gegroeid is in zijn muziek. Hij klinkt grootser, zekerder en meer ontspannen dan op zijn debuut.’

Rogier schuwt actuele maatschappelijke thema’s niet. Met de single ‘Won’t Go Back’ vroeg Rogier eerder aandacht voor een groep ongedocumenteerde vluchtelingen uit Amsterdam. Zijn kerstsingle ‘Welcome Here’ kreeg op Radio 2 veel airplay toen deze werd uitgeroepen tot Top Song. Kortom het belooft dus een bijzondere mooie muziekmiddag te worden!

De muziekmiddag op zondag 22 juli begint om 15.00 uur. Entreé is vrij, een vrije gift in de hoge hoed is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Het best bereikbaar vanaf Rondweg-West tegenover de McDonalds.

Meer berichten