Deelnemers aan de PeGeWe fietsvierdaagse 2017 bij Den Angang.
Deelnemers aan de PeGeWe fietsvierdaagse 2017 bij Den Angang. (Foto: PeGeWe fietsvierdaagse)

PeGeWe fietsvierdaagse ook voor scootmobiel, handbike en duofiets

Van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 27 juli is het weer tijd voor de PeGeWe fietsvierdaagse. Een editie met een feestelijk tintje, want het is maar liefst de 40e keer dat er fietstochten voor het goede doel worden georganiseerd. Dat wil de organisatie niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Winterswijk - Al een aantal jaren kent de fietsvierdaagse routes, die geschikt zijn voor scootmobiel. Dit jaar is er op woensdag, donderdag en vrijdag ook een route, speciaal geschikt voor rolstoel- en duofiets. Deelnemers kunnen elke dag een route kopen, of een routeboekje met alle routes bij elkaar.

Ter gelegenheid van deze jubileumeditie zijn de ‘gewone’ routes wat langer dan gebruikelijk: 20, 35 of 50 kilometer. Op dinsdag gaan de routes richting Meddo; op woensdag richting Henxel, Ratum en Vreden. Donderdag leiden de routes naar Corle, Miste en Aalten. Vrijdag is ‘LTO-dag’; deze wordt georganiseerd in samenwerking met LTO-Noord. Vertrekpunt is ook dan Den Angang. De pauzeplek is niet-alledaags: Buffelhof Kragerman in Barlo (D).

Ludieke foto-actie en elke dag kans op leuke prijzen
Er is een ludieke foto-actie georganiseerd, waarmee deelnemers een prijs kunnen winnen. De uitleg hierover wordt in Den Angang gegeven. “Neem vooral je mobieltje mee,” aldus de organisatie. Met die ludieke foto-actie kan een leuke prijs gewonnen worden. Overigens maken alle betalende deelnemers dagelijks kans op een ‘smakelijke’ prijs. Alsof dat nog niet genoeg is, is er voor deelnemers die vier dagen meefietsen en aan het eind hun volledig ingevulde en afgestempelde kaart inleveren ook nog een prijs te winnen.

Opbrengst geheel voor goede doelen
Meedoen met de PeGeWe fietsvierdaagse kost € 4,00 per dag of € 14,00 voor een boekje met alle routes. Kinderen tot en met 15 jaar betalen de helft.
Als altijd is de opbrengst geheel bestemd voor goede doelen. Dit jaar zijn dat RTV Slingeland; de Winterswijkse Speeltuin Federatie en Township Mamelodi Muziekschool Pretoria, een project van oud-Winterswijkers Gerben Grooten en zijn vrouw Mieke, die werkzaam zijn in de sloppenwijk Mamelodi en daar graag muziekonderwijs willen realiseren voor de allerarmste kinderen.

Start en finish
Het vertrekpunt van de PeGeWe fietsvierdaagse is Inloopcentrum Den Angang, Markt 46 in Winterswijk. Starten kan vanaf 9.00 uur; de stempelposten zijn bemand tot 15.00 uur en Den Angang zelf is geopend tot 17.00 uur. Wie niet meefietst maar de goede doelen toch wil steunen is hier welkom voor een kopje koffie. Ook de opbrengst hiervan gaat naar de goede doelen.

Meer berichten