Jouw nieuwe werkplek binnen het WUh. Foto: Daniel Hoitink
Jouw nieuwe werkplek binnen het WUh. Foto: Daniel Hoitink (Foto: Daniel Hoitink)

Vrijwilligerswerk vormt vaak de opstap naar betaald werk!

Vrijwilligers kan men grofweg in twee groepen verdelen. De groep die het, zonder eigen belang, doet voor anderen. En de groep die het voor anderen én voor zichzelf doet.

Winterswijk - Beide groepen zijn het erover eens dat vrijwilligerswerk nuttig is, je een gevoel van waardering geeft en zich in dankbaarheid betaald. Ondanks dat er enigszins een taboe rust op zelfdienende motieven bij vrijwilligerswerk, wil deze tweede groep vrijwilligerswerk ook voor zichzelf inzetten, als een opstap naar betaald werk.

Natuurlijk kan vrijwilligerswerkbewust ingezet worden als een overbruggingsperiode, een activiteit om de kans op betaald werk te vergroten of zelfs als opstap naar een nieuwe baan. Het draagt bij aan het behouden van werkritme, opbouwen van een netwerk, opdoen van werkervaring en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Bovendien staat het doen van vrijwilligerswerk goed op het CV.

Duobaan
Dat vonden ook twee dames uit Winterswijk. Beide dames wilden graag weer aan het werk. Ze besloten om dan ook om als vrijwilliger aan de slag te gaan. De dames gingen op zoek en kwamen terecht bij het Vrijwilligerspunt. Als receptioniste, vonden zij hun draai bij het Vrijwilligerspunt in het WUh gebouw van de Winterswijkse Uitdaging. Met ingang van september hebben beide dames een duobaan als receptioniste gevonden. De ervaring die men in de opbouw van het WUh gebouw heeft opgedaan komt hen bij hun nieuwe (betaalde) baan goed van pas.

Voor beide dames blijkt nu dat men nieuwe dingen heeft geleerd, men weer meer dagritme kreeg, men weet nu weer wat collega's kunnen betekenen, ook kwamen ze weer met verhalen thuis en last but not least is hun CV een stukje completer geworden. Vanuit het Vrijwilligerspunt is men, hoewel men nu zelf wel weer op zoek moet, trots op het feit dan men twee vrijwilligers op weg heeft mogen helpen.

Baliemedewerkers
Zodoende is het Vrijwilligerspunt nu op zoek naar twee baliemedewerkers die op twee dagdelen per week beschikbaar zijn. Ook als je interesse hebt voor een rol als contactpersoon/begeleider/coördinator bij de activiteiten in WUh ben je van harte welkom.

Ook voor andere vragen over vrijwilligerswerk kan men, van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur, tijdens het inloopspreekuur, terecht bij het Vrijwilligerspunt. E-mail info@vpwinterswijk.nl, 0543 200026. Gesloten van 30 juli t/m 17 augustus.

Meer berichten