Corinne Trip bij  medisch centrum de Tuber, dat 3 september open gaat. foto Lineke Voltman
Corinne Trip bij medisch centrum de Tuber, dat 3 september open gaat. foto Lineke Voltman (Foto: )

Corinne Trip: 'Met de Tuber komt droom uit!'

"Ik heb altijd de intentie gehad om mijn pedicure- en schoonheidssalon verder uit te breiden. In 2004 ben ik begonnen op een slaapkamer, daarna in een verbouwde garage en vijf jaar geleden kreeg ik de kans om een pand te huren aan het Weurden. Nu zet ik de volgende stap: in een pand aan het Beatrixpark, waar voorheen Inia gevestigd was, start ik medisch centrum de Tuber."

(door Lineke Voltman)

Winterswijk - Corinne Trip, eigenaar van Lavande Huidverzorging en medisch pedicure, vertelt enthousiast over haar plannen. "De laatste vijf jaar had ik de praktijk al uitgebreid met een podotherapeut (Voetencentrum Wender) en Voetmax orthopedisch schoenmaker, die enkele dagen per week bij Lavande spreekuur houden en Schmidt Medica voor het aanmeten van orthopedische hulpmiddelen, braches en steunkousen. Deze bedrijven zitten allemaal in Hengelo en daar zag ik een medisch centrum op dit gebied. Ik meende dat zoiets ook in Winterswijk mogelijk moest zijn. Omdat de huur van mijn pand afliep stond ik voor de keuze óf nog vijf jaar verlengen óf mijn droom verwezenlijken. Dat laatste gaat nu gebeuren, vanaf 3 september is het medisch centrum geopend. De disciplines die al bij mij spreekuur houden wilden graag mee verhuizen naar de Tuber."

Schoenenwinkel

Met deze bezetting was er nog ruimte over, waarvan een deel inmiddels bezet is. Nieuwkomers zijn vaatchirurg Allan Vafi voor de behandeling van spataderen en schoenfabriek Gelria in Lichtenvoorde. "In de praktijk zien we veel oudere cliënten met moeilijke voeten, voor hen is het vaak moeilijk schoenen kopen. Ik heb contact gezocht met Gelria en zij wilden graag een tweede winkel in de Tuber openen. Voor twee kamers, die nog de hele week beschikbaar zijn, zoek ik nog belangstellenden, het liefst bedrijven, die aanvullend zijn, zoals een fysiotherapeut of wijk- en ouderenzorg. Belangstellenden kunnen zich bij mij melden. Het is ook de bedoeling om geregeld een multidisciplinair spreekuur te houden, dat werkt efficiënt en met korte lijnen."

Medisch centrum
Er is veel werk verzet om de kale ruimte van 360 m2 om te toveren in een medisch centrum. "De eigenaar heeft geluidwerende wanden aangebracht, waardoor er behandelkamers gerealiseerd zijn aangevuld met een receptie, voorlopig bemand door een gastvrouw die de cliënten ontvangt en begeleidt."

lavandehuidverzorging.nl

Meer berichten